Utoljára keltek útra labdarúgóink ebben a szezonban, hogy bajnoki mérkőzést vívjanak, így szerettek volna ponttal, pontokkal hazatérni a zalaegerszegi ketreces pályájáról, amely a ZTE FC II. otthona - írja a rakoczifc.hu.

A vezetőedzőt, Nagy Tamást és a belső védőt, Lakatos Gergőt sárgalapos eltiltás miatt nélkülöző együttesünk rosszul kezdte a találkozót, hiszen egy nagy védelmi megingást kihasználva már a második percben kilépett a védők közül Papp László, aki nyolc méterről gurított a bal alsó sarokba. Bár csapatunk ezt követően átvette a meccs irányítását, mégis a hazaiak előtt adódott újabb nagy helyzet: a félidő derekán Szántó Marcell hozta ziccerbe Fehér Barnabást, aki öt méterről a kapu mellé gurított. Az első félidő utolsó tíz percében alakultak ki helyzetek a zalai kapu előtt. Előbb egy szögelt után Kondor Kristóf elé került a kipattanó, aki kapásból vette célba a kapu bal felső sarkát, de egy védőről levágódott a lövése, így újra szöglettel jöhettünk. Fél perc elteltével Mayer Milán középre tartó fejesét ütötte bravúrral szöglete Köcse Bence, majd nem sokkal később Kálmán Szilárd átlövését ölelte magához, így elmaradt az egyenlítés.

A fordulás után azonban egyből megzörrent a ZTE II. hálója. A csereként pályára lépő Borbély Ákos nyert párharcot, majd az alapvonalról középre adott, ahol Bíró Dominik lőtt a léc alá. Négy perc múlva megismétlődött ez a jelenet, de ekkor Pintér Norbertet hozta helyzetbe Borbély Ákos, támadónk pedig kapásból lőtt a jobb felsőbe. A kettő között Bíró Dominik akár el is dönthette volna a mérkőzést, de két ziccert is elhibázott. Csapatunk fokozatosan darálta be ellenfelét, amely ritkán tudott csak kijönni a szorításból. A gólokkal sem maradtak adós csapatunk, a 69. percben jött az újabb találat. Pintér Norbert passzolt Kondor Kristófhoz, aki elsőre még a kapusba lőtt, de a kipattanó után már nem hibázott. A hajrába lépve kis híján szépített a ZTE II., de Kámi Belián fejesét kitolta a léc alól Pogacsics Krisztián, az ellentámadásból pedig megiramodtak játékosaink, s jött az újabb találat: Bíró Dominik lövését bár még védte Köcse Bence, de a kipattanót Pintér Norbert már a jobb alsóba lőtte. Együtetsünk így végül fölényes sikert aratott utolsó idegenbeli fellépésén.

Klink Zoltán: "Nem ijedtünk meg a gyors hazai góltól, hiszen egy határozott taktikával vágtunk neki a meccsnek, amely nem legideálisabb körülmények között zajlott, ugyanis közel negyven fok volt. A mérkőzést végig irányítottuk, négy-egyre nyertünk, s a második félidőben egész egyszerűen bedaráltuk őket. Ahogy kaptunk egy gyors gólt az első félidőben, úgy a másodikban mi kettőt szereztünk ugyanolyan gyorsan. A srácok úgy játszottak, ahogy kell. A keret lehetőségei megengedik, hogy folyamatos nyomás alatt tartsuk az ellenfelet."

ZTE FC II.–Kaposvári Rákóczi FC 1–4 (1–0)

Zalaegerszeg, 80 néző. V.: Szommer (Nagy V., Farkas G.).

ZTE FC II.: Köcse – Jóna, Bekő, Sebestyén, Papp Cs. – Kámi, Megyesi (Kozma-Bognár, a 75. percben) – Papp L., Szántó M. (Bedő R., a 70. percben), Szökörnyös (Őr, a 75. percben) – Fehér B. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi (Borbély Á., a szünetben), Harsányi (Heil, a 80. percben), Gál, Böndi – Mayer M., Kálmán Sz. (Zvara, a 60. percben) – Kondor, Pintér N., Bíró D. (Jancsó, a 80. percben) – Ekker (Szederkényi, a 72. percben). Másodedző: Klink Zoltán.

Gólszerzők: Papp L. (a 2. percben), illetve Bíró D. (a 46. percben), Pintér N. (az 50. és a78. percben), Kondor (a 69. percben).

Sárga lap: Őr (a 82. percben), illetve Borbély Á. (a 64. percben).

Címkék: NB III, Zalaegerszeg, ZTE, Rákóczi, sport, Kaposvár