A várhatóan legfeljebb egy évig tartó, 700 millió forintos beruházás részeként a kor követelményeinek megfelelő nyolcsávos, műanyag borítású pálya épül a 2002-ben átadott pálya helyén. A létesítményt világítással szerelik fel, ezzel alkalmassá válik esti edzések megtartásához, versenyek televíziós közvetítéséhez. A projekthez szükséges forrást a kormány biztosítja a Magyar Atlétikai Szövetségen (MASZ) keresztül.

A fejlesztés mintegy kétszáz sportoló, köztük a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola atlétáinak edzéseihez biztosít korszerű körülményeket, hozzájárul a jobb eredmények eléréséhez, a sportág vonzerejének növeléséhez - hangzott el az eseményen, amelyen Szita Károly, Kaposvár polgármestere közölte: az önkormányzat azzal, hogy megerősíttette az atlétikai pályához közeli partfalat, az eredeti terveken felül lehetőséget teremtett egy fedett futófolyosó és lelátó építéséhez.

null

A politikus kiemelte, a somogyi megyeszékhely a 2030-ig szóló sportkoncepciójában azt tűzte ki célul, hogy mindenkinek biztosítsa az élethosszig tartó mozgás lehetőségét, mert szeretné, ha a kaposváriak lennének a legegészségesebbek Magyarországon. Ezért építtettünk foci- és kosárgrundokat, tornapályákat - tette hozzá a polgármester, egyúttal rámutatott: Kaposvár egyike azon magyarországi városoknak, ahol az uszodától a jégcsarnokon át a cselgáncscsarnokig minden típusú sportlétesítmény megtalálható.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke arra emlékeztetett, hogy 2013 óta országosan mintegy húsz atlétikai létesítmény épülhetett, újulhatott meg a sportágfejlesztési támogatásoknak köszönhetően. Bízom abban, hogy ha az atlétikai kluboknak, szakosztályoknak a mai kornak megfelelő létesítményei lesznek, a szülők is sokkal szívesebben hozzák atletizálni a gyermekeiket - fogalmazott a sportvezető.

Címkék: atlétika pálya, felújítás, sport, kaposvár