A Debrecen elleni meccsen az eredmény mindkét együttes számára másodlagos volt, ezúttal a fiatalok szerepeltetése volt a fő cél - írja a delfinek.hu. Krnjajszki ziccerével indítottak a kaposváriak, akik az átformált kezdőcsapattal is jó rajtot vettek. A vendégeknél Polyák triplája hozta meg a felzárkózást, de Csorvási rendre eredményes volt a palánk alatt. Jött is hamar Aska a debrecenieknél és némiképp szilárdabb is lett a vendégek védekezése. A negyed vége előtt a Plézer, Bogdán, Paár trió is szerephez jutott a kaposváriaknál, a 20–13-as somogyi vezetés pedig Berényi Sándor első időkérését is kikényszerítette.

A folytatásban próbált minél gyorsabb kosárlabdát játszani a hazai együttes, ami a védekezés során szerzett labdák nyomán sikerült is. A vendégek Valerio-Bodon nagy zsákolásával és triplájával 31–29-ig zárkóztak fel, ekkor Lazics edző is megszakíttatta a játékot. Gáspár 2+1-ével a meccs során először vezettek a debreceniek. A szünetig Hendlein triplájával és ziccerével fordított a Kaposvári KK, amely 44–39-re alakította a félidő végeredményét.

Diggs tripla vezette fel a harmadik negyedet, de Valerio-Bodon és Drenovac gondoskodott róla, hogy ne szakadjanak le túlságosan a hajdúságiak. A záró szakasz előtt a fiatal Antalics is bemutatkozhatott a hazaiaknál. Az utolsó negyedben a vendégek tettek szert néhány pontos vezetésre, amely Aska zsákolásával nyolc egységnyire hízott. Diggs, Bogdán, valamint Krnjajszki is faragott a különbségen, de a védekezésben elkövezett hibákat rendre pontokkal büntették a debreceniek. Az utolsó percben már tartotta előnyét a vendégcsapat, amely Polyák triplájával bebiztosította győzelmét.

Videón a teljes mérkőzés!

Nikola Lazics: – Április 20-án a Debrecenben aratott győzelemnél még volt egy abszolút stabil szezonunk. Nem gondoltam volna, hogy abszolút megállunk. Sajnálom, mert tudom, hogy mindenki azt szerette volna, hogy a Kaposvár hét év után bejusson a rájátszásba. A mai meccsen már az egyik oldalon sem volt fontos az eredmény. Lehetőséget tudtunk adni a fiatal játékosoknak. Köszönjük a szurkolóknak a támogatás, akik kint voltak igazi szurkolók.

Berényi Sándor: – Nagyon nehéz volt készülni, sejtettük, hogy a Kaposvár sem teljes kerettel áll ki. Nálunk is több hiányzó van a korábbi állapothoz képest. Próbáltunk edzeni, hiszen az U23-as csapatunk tegnap Győrben játszott és szép teljesítménnyel szerzett bronzérmet. Nagy kihívás volt, hogy akik ott közel negyven percet játszottak Győrben, azokra vigyázzunk. Sikerült megtalálni az egyensúlyt. Többször is a győzelem kapujában voltunk ilyen összetételű csapattal is, végre sikerült legalább így befejezni a szezont.

Krnjajszki Borisz: – Szeretnék gratulálni a Debrecennek és a saját csapatomnak is. Szerintem az is egy nagy győzelem a szurkolóknak és nekünk is, hogy ilyen sok fiatal magyar játékos lépett pályára. Ez nagyon fontos a klub számára. Sajnos nem tudtuk ezt a szezont győzelemmel zárni, de ez jó dolog volt.

Balázsi Soma: – Nehéz a tét nélküli mérkőzéseken játszani, de próbáltuk kihasználni az alkalmat, hogy mi fiatalabbak is hozzá tudjunk tenni a meccshez. Szerintem mindenki élt a kapott bizalommal, jó energiával, jó küzdéssel játszottunk és nagyon-nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen nehéz szezont sikerült győzelemmel zárni.

Kaposvári KK–DEAC-Tungsram 82–91 (24–20, 20–19, 21–27, 17–25)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 400 néző. Vezette: Praksch Péter Árpád, Tőzsér Dénes Kelemen, Csabai-Kaskötő Brigitta.

Kaposvári KK: Krnjajszki (16/6), Diggs (15/9), Puska (6), Hendlein (12/6), Csorvási (12). Csere: Plézer (4), Bogdán (11/3), Paár (6), Antalics (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

DEAC-Tungsram: Kerpel-Fronius G. (4), Polyák (11/9), Valerio-Bodon (14/6), Drenovac (21), Dzseletovics (19/3). Csere: Neuwirth (3/3), Aska (12), Gáspár (5), Kiss K. (-), Balázsi (2), Ekenedilichukwu (-). Vezetőedző: Milenko Topics. Edzők: Lekli József, Andjelko Mandics.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–2, 7. perc: 18–13, 12. perc: 28–22, 17. perc: 35–36, 23. perc: 54–48, 27. perc: 56–58, 32. perc: 67–72, 37. perc: 75–81. Jók: Hendlein, Csorvási, Bogdán, illetve Valerio-Bodon, Drenovac, Dzseletovics.

Címkék: DEAC-Tungsram, Kaposvári KK, kosárlabda, sport