A DEAC ellen zárja a szezont a Kaposvári KK élvonalbeli együttese. Ahogy a somogyiak, a vendég debreceniek sem érték el céljukat a bajnokságban. A tavaly nyáron még tovább erősített keretük alapján előzetesen a legjobb négy közé várták a hajdúságiakat. Végül azonban a jóval gyengébben szerepeltek és a legjobb nyolc közé jutásról is kénytelenek voltak lemondani. Fordulókkal ezelőtt több légiósukat is elküldték. Az oroszlányiaktól ugyan egy híján húsz ponttal kikaptak idegenben, de otthon a kecskemétiekkel és a szegediekkel is nagyon szoros meccset tudtak játszani.

A kecskemétiek elleni múlt szombati hazai vereség után eldőlt, hogy nem sikerül elérni a rájátszást a kaposváriaknak, akiknek nem lehet más célja, mint a győztes búcsú.  Nikola Lazics vezetőedző csapata egészen az utolsó előtti fordulóig rájátszást érő helyen állt, ám az utóbbi három forduló során elszenvedett vereségek megpecsételték a somogyiak sorsát.

Az már biztos, hogy a találkozó eredményétől függetlenül a bajnokság kilencedik helyén végeznek Hendleinék. A hazaiaknál – csakúgy, mint a debreceniek soraiban – az utolsó találkozón több lehetőséget kapnak az eddig kevesebb szerephez jutó kosárlabdázók.

A klub vezetősége megköszönve a  szurkolók hazai és idegenbeli mérkőzésein nyújtott egész éves támogatását a 2021/2022-es idényt záró május 11-i DEAC-Tungsram elleni bajnoki mérkőzést minden szimpatizáns ingyen tekintheti meg.

Címkék: deac, debrecen, kaposvári kk, kosárlabda, sport