Az első negyed óra kiegyenlített játékot hozott, azonban könnyedén előnybe kerülhetett volna Bicske - írja a rakoczifc.hu. Egy szabadrúgást követően ugyanis Vékony Viktor fejelte a labdát a bal kapufára, a kipattanót pedig Kovács Ádám ajtó-ablak helyzetben fölé belsőzte. Pár perc elteltével pedig Sóron Tibor lőtt nemsokkal fölé egy szöglet után. Csapatunk pontrúgásaiban is megvolt a veszély, de az első félidőben Szűcs Lajosnak nem akadt védeni valója. Hiába futballozott nagy mezőnyfölényben együttesünk, a helyzetek hiányoztak. Igaz, hazai oldalon is már csak egy akadt, miután egy védelmi megingást kihasználva tudtak kontrázni, melynek végén Dencinger Norbert hibázott.

A második játékrészre nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt csapatunk, amely szerkezet váltott, és cserélt is, Harsányi Dániel helyére Zvara Dávid érkezett. A bátrabb, gyorsabb játék pedig bő tíz perc után gólt is ért: Kondor Kristóf vette át jól a labdát, majd kapujából kicsit kint álló Szűcs Lajos felett emelt a hálóba tizenhat méterről. Sajnos egy újabb jó hazai pontrúgás után, bő tíz perc elteltével semmivé olvadt előnyünk. Egy jobb oldali szabadrúgás után ugyanis Sóron Tibor 14 méterről, középről laposan lőtt, a labda több lábon is megpattant, így Ipacs Péternek esélyese sem maradt a védésre. A hajrában, egy újabb pontrúgás után fordítani is tudtak a hazaiak. Egy a kaputól 18 méterre, középről járó szabadrúgásból Németh János volt eredményes, akik a felugró sorfal alatt gurította a labdát a bal alsó sarokba. A hátralévő percekben mindent megtett csapatunk az egyenlítésért, de nem tudta feltörni a jól záró bicskei reteszt.

Nagy Tamás: "Több fordulópont volt a mérkőzésen. Az elején gyermeteg hibákat követtünk el védekezésben, ezt kihasználhatta volna az ellenfél. Az első tizenöt perc után helyre állt a rend, a játék irányítása átkerült hozzánk. Azt gondolom, hogy ebben volt tudatosság az ellenfél részéről, mert tudják, hogy nálunk minden van valaki, aki hibázni fog és ez majd a vesztünket okozza. Ezt már a képesség rovására lehet írni. Jó ütemben szereztünk vezetést, ettől visszaestünk, pedig nem kértünk mást a csapattól. A kapott góljaink számának több mint hetven százaléka rögzített helyzet után születik."

Csordás Csaba: "Az első félidőben hatalmas taktikai csata zajlott. Kivárásra játszott mind a két csapat, de az iram nagyszerű volt. Régen volt már olyan mérkőzés az életemben, amikor háromszor sem tudtunk betalálni az üres kapuba, így az élet igazságtalansága lett volna, ha nem gyűjtjük be a három pontot. A második félidőben az egyetlen egy megingásunkat kihasználta az ellenfél, amivel megszerezték a vezetést. A csapatom előtt viszont megemelem a kalapom, mert nagyon akarta ezt a sikert." 

Bicskei TC–Kaposvári Rákóczi FC 2–1 (0–0)

Bicske, 150 néző. V.: Gál P. (Deme R., Bencze A.).

Bicskei TC: Szűcs L. – Gaszner, Pekowski, Vékony, Popovics – Kincses (Mlinárcsik, a 91. percben) – Sóron, Dencinger, Wágner (Molnár A., a 78. percben), Lencsés – Kovács Á. (Németh J., a 61. percben). Vezetőedző: Csordás Csaba.

Kaposvári Rákóczi FC: Ipacs – Harsányi (Zvara, a szünetben), Gál, Lakatos G. – Borbély Á., Zólyomi (Kondor, a 9. percben (Bíró D., a 80. percben)), Mayer M., Kálmán Sz., Czuczi (Orsós T., a 90. percben) – Pintér N., Ekker (Jancsó B., a 90. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Sóron (a 69. percben), Németh J. (a 83. percben), illetve Kondor (az 57. percben)

Sárga lap: Németh J. (a 77. percben), Vékony (a 82. percben), Csordás Csaba (a 88. percben – a kispadról), Molnár A. (a 93. percben), illetve Kondor (az 55. percben), Mayer M. (a 71. percben), Lakatos G. (a 81. percben).

Címkék: Bicske, NB III., Rákóczi, sport, Kaposvár