Hendlein a tőle már megszokott módon pöcizett vissza egy támadólepattanót, ám a túloldalon odaütött Karahodzsicsnak, aki be is dobta mindkét büntetőjét - írja a bb1.hu. Ezután viszont jól elkapták a ritmust a kaposváriak, csináltak is egy 7-0-ás futást, amit végül Milutinovics állított meg (9-4). Plézer szépen verte meg az emberét, ráadásul közben oda is ütöttek neki, bedobta a plusz egyet is (12-4). Dramicsanin hármasával szépített a Kecskemét, de Price erre is válaszolt. Wittmann nehéz középtávolit értékesített, lopta a távolságot a KTE, ám Martin betörése eredményes volt a túloldalon, igaz, Karahodzsics hamar reagált (16-13). A negyed végét jobban megnyomták a kaposváriak, ráadásul Martin hármasa is bement, hat pontos előnnyel zárták az első negyedet a hazaiak. 21-15.

Kiss nagyot harcolt a második felvonás elején, előbb egy támadólepattanót tett vissza, majd labdát szerzett, amiből Pollard csinált egy 2+1-es akciót (21-20). Ford nem szállt be jól a kispadról, rossz dobáskiválasztással dolgozott, labdát is adott el, majd beütött egy sportszerűtlen hibát, ezzel pedig fordított a Kecskemét (21-22). Megérezte a vérszagot a KTE, pörgették a játék ritmusát, ám Martin két büntetője megállította a vendégeket (23-24). Milutinovics dobott egy szerencsés kosarat, majd Ford büntetőzött pontosan, ráadásul Price labdaszerzését követően már megint a hazaiak jártak előrébb (27-26). Pollard lépett elő a vendégeknél, zsinórban öt pontot tett a közösbe, majd egy hazai eladott labdát követően Wittmann robogott végig, időt kért a Kaposvár (27-33). Hilliard állt bele egy középtávoliba, ez pedig át is lendítette a holtponton a somogyiakat, akik fel is jöttek egy pontra (32-33). Price harcolt ki két büntetőt, jól is célzott, visszavette a vezetést a KKK. Ezután fej-fej mellett haladtak a felek, felváltva jöttek a kosarak (38-40). Martin két büntetőt is kihagyott, de Hilliard nem sokkal később egy hármassal javított, majd egy labdát is szerzett, amelyet követően Puska fejezett be egy gyorsindítást (43-40). A félidő utolsó percét még jobban megnyomta a Kaposvár, így összességében megőrizte hatpontos előnyét a nagyszünetre. 47-41.

A fordulás után Pollard büntetőzött, majd Diggs dobott egy középtávolit a túloldalon, Krnjajszki betörésével pedig növelni tudta az előnyét a Kaposvár (51-43). Az irányító ezután egy labdát is szerzett, amiből Martin dobhatott kosarat, tízre nőtt a hazai előny, időt is kért Forray Gábor (53-43). Nem lassítottak a somogyiak, akik így fokozatosan léptek el a Kecskeméttől, de vendég szempontból jókor jött Pollard sarokhármasa (57-46). Wittmann fontos hármast dobott, ezúttal Nikola Lazics rendelt el egy kisebb szünetet (57-49). Beállt erre a 6-8 pontos különbségre a találkozó, majd Hilliard és Price vezérletével megint kétszámjegyűre hízott a hazai előny (63-53). Diggs jutott el a gyűrűig, majd Klobucar büntetőzött pontosan ötször is, 65-58-cal zárult a harmadik negyed.

Pollard középtávolija közel másfél perces gólcsendet tört meg, majd Wittmann harcolt ki egy támadóhibát, de ezzel nem tudtak élni a vendégek, sőt, Diggs a túloldalon könnyű ziccert dobhatott (67-60). Feszült volt az összecsapás, hilliard triplájánál robbant is a Kaposvár Aréna, ugyanis ezzel újra tízzel ment a KKK, igaz, hamar válaszolt a KTE (70-62). Hendlein kapott egy gólpasszt, így megint kétszámjegyű lett a differencia, Forray Gábor időt kért (72-62). Pollard próbálta tartani a lelket az övéiben, egymás után két hármast is dobott, a kettő között viszont Martin két büntetőt értékesített (74-68). A végjátékra elvesztették az elsőszámú irányítójukat a somogyiak, ugyanis Hilliard kipontozódott négy perccel a vége előtt.

Mindkét oldalon volt egy-egy extra védekezés, majd Pollard dobott újabb triplát, kicsivel több, mint két és fél perc maradt (74-71). Továbbra sem tudtak a gyűrűbe találni a hazaiak, így feljött egyre a Kecskemét, egy perc maradt (74-73). Price emberről eleresztett hármasa is lejött, labdához jutott a KTE. Pollard extázisban kosárlabdázott, újabb távolit küldött a helyére, negyvenkét másodperccel a vége előtt vezetéshez jutott a vendég alakulat (74-76). Diggs nem volt helyzetben, de így is ráemelt egy hármast, le is jött, a lepattanót pedig a kecskemétiek szerezték meg. Húsz másodperc maradt. Wittmann jól büntetőzött, de felcsillant a hazai remény, ugyanis Hendlein hármasa bement a túloldalon (77-78). Ezúttal Pollardnak ütöttek oda, aki jól is célzott, két és fél másodperce maradt az egyenlítésre a somogyiaknak (77-80). Krnjajszki próbálkozása lejött, ez pedig azt jelentette, hogy a Kecskemét remek végjátékot produkálva bejutott a rájátszásba. 77-80.

Videón a teljes mérkőzés

Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-80 (21-15, 26-26, 18-17, 12-22)

Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Cziffra Csaba Zsolt, Tóth Cecília, Lengyel Ádám József (Dernei Gábor)

KKK: Hilliard 15/6, Plézer 3, Price 18/3, Hendlein 7/3, Martin 20/6. Cserék: Krnjajszki 2, Puska 4, Diggs 6, Ford 2.

KTE: Pollard 35/21, Klobucar 7, Milutinovics 10, Kucsera -, Karahodzsics 8. Cserék: Wittmann 9/3, Ivkovic -, Dramicsanin 9/3, Kiss 2.

Címkék: kecskemét, kaposvári kk, kosárlabda, sport