A szerdai csapatbemutatóval hivatalosan is megkezdődnek a pénteken Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny programjai.

"Szerényen, de magas elvárásokat tűztünk ki, mert az elmúlt évhez képest erősödött a csapatunk, a versenyzőink több mint egy éve együtt tekernek, az idény eddigi eredményei pedig garanciát jelentenek a jó teljesítményre" - fogalmazta meg elvárásait az MTI-nek a szerdai sajtóeseményen Ivan Basso, a kétszeres Giro d'Italia-győztes korábbi kerékpáros, aki jelenleg az EOLO-Kometa sportmenedzsere.

"Egy álom vált valóra a Giro magyarországi Nagy Rajtjával. Mi voltunk az elsők, akik ezt megálmodtuk, itt az álom küszöbén nagyon örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy lesz egy nagyon jól felkészült magyar induló is a sorainkban" - utalt a háromhetes körversenyeken most bemutatkozó 22 éves Fetterre.

Úgy jellemezte a magyar időfutambajnokot, mint fiatal és tehetséges versenyzőt, akire figyelni kell és akivel kapcsolatban a következő napokban bejelentést is fognak tenni. Arra a kérdésre, hogy ki lesz a Girón az EOLO-Kometa kiemelt embere, azt felelte: nem lesz ilyen, minden versenyzőjük egyformán fontos.

"Már a csapat indulásakor nagy álmokat szőttünk, ebben szerepelt a Giro budapesti Nagy Rajtja az egyik fő célkitűzésként" - vélekedett Giacomo Pedranzini, az EOLO-Kometa egyik névadója, a kaposvári székhelyű Kometa húsipari vállalat ügyvezető igazgatója, aki fontos szerepet vállalt a magyarországi Grande Partenza létrejöttében.

Az eseményen bejelentették az olasz prokontinentális csapat új támogatóját, a Máltai Turisztikai Hivatalt. A három évre szóló együttműködés nyomán a csapatmezen már az olasz körversenyen megjelenik a VisitMalta felirat.

A Giro pénteki nyitóetapján Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd szombaton a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert vasárnap. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti háromhetes körverseny, a Giro 14. alkalommal rajtol Olaszországon kívül.

Címkék: EOLO-Kometa, Ivan Basso, Giro d’Italia, sport