Szedmák Rékáék jól kezdték a bronzpárharc második meccsét, a 25:20-ra megnyert első szett után azonban feljavult a Balatonfüred játéka és végül megérdemelt, 3:1-es győzelmet arattak a vendégek.

Folytatás szerdán a Balaton-partiak otthonában.

Női Extraliga-bronzmeccs, 2. mérkőzés

1. MCM-Diamant Kaposvár – Szent Benedek RA 1:3 (20, –15, –19, –19)

Kaposvár Aréna, 350 néző. V: Mezőffy, Sík.

DIAMANT: Grbac 2, Matics 12, Wirth 6, Basnyakova 14, Szedmák 10, Lemmens 9. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

SZBRA: Bleicher 5, Szavovics 12, Koprivica 12, Sztijepics 25, Kiss G. 14, Jimerson 8. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Edzői értékelés

Vincent Lacombe: – Jól kezdtük a mérkőzést, ahogyan tettük azt az előző mérkőzésen is. Sajnos a továbbiakban problémát okozott a pontszerzés, különös képen támadásban akadtak gondjaink. A mérkőzés végéig pedig ezen nem sikerült javítani.

Dejan Desnica: – Nagyon fontos meccs volt a számunkra, örülök, hogy nyerni tudtunk. Esélyünk van lezárni a párharcot Balatonfüreden, nagyon szeretnénk, de ha 5 meccset kell játszani, akkor lejátsszuk mind az 5 meccset. Persze szerdán hazai közönség előtt szeretnénk ünnepelni klubunk első bajnoki érmét!

A párharc állása: 2–0 a Szent Benedek javára.

Videón a teljes mérkőzés!

Címkék: balatonfüred, extraliga, 1.mcm-diamant kaposvár, sport