Bognár centerezése jelentette az első pontokat a találkozón, Price válaszolt hamar (2-2) - kezdi összefoglalóját a bb1.hu. Bognár jól elkapta az elején a fonalat, ezután egy palánkos hármast is eleresztett, majd egy kivédekezett akció után Alston is betalált, jobban kezdtek a vendégek, olyannyira, hogy rögtön az elején megléptek tíz ponttal, időt kért Nikola Lazics (2-12). Hilliard egy 2+1-es akcióval kezdte meg a kaposvári felzárkózást, majd Price izmozott be egy ziccert (7-12). Bognár és Alston kosaraival akart ellépni megint a Szeged, sőt, utóbbi gyorsindításos kosara után megint kétszámjegyű volt a különbség (7-18). Ahogyan a szezonban már többször is, a hosszabb kihagyás után ezúttal sem találta a játékát a KKK. 16-28.

A második etapot már jobban indították a somogyiak, Hilliard és Ford büntetővel be is jöttek tíz alá, ám egyből jött alston triplája a túloldalon (20-31). Sokáig egymás után jöttek a kosarak és tíz pont körül mozgott a differencia, majd Alston közelije és Davis távolija után újfent időt kellett kérnie a kék-fehéreknek (26-40). A kis szünet után Plézer célzott pontosan a triplavonalon túlról, de erre is tudott reagálni a Szeged, a remek fromában kosárlabdázó Alston a büntetővonalról engedett el egy középtávolit (29-42). Rengeteg büntetőt kihagytak a hazaiak, amit rendre megbüntetett a Szedeák, egyre csak nyílt az olló a felek között (29-48). Keller második hármasát követően már a húsz pontot is átlépte a differencia, amin csak minimálisan tudott kozmetikázni a Kaposvár a nagyszünetig. 36-55.

A fordulás után Cook csinált egy 2+1-es akciót és hiába akadt be Diggs hármasa, Cook újabb kosarat szerzett és ezzel a lendülettel nyomott is tovább a Szedeák (39-65). Nemcsak a támadó, hanem a védőoldalon is gondjai voltak a hazaiaknak, egészen könnyű kosarakat szerezve ostromolta már a hetven dobott pontot huszonöt perc játék után a Szeged (42-66). Szinte a semmiből elkapták a fonalat a kaposváriak és egy 7-0-ás futással jelezték, még nem gondolják úgy, hogy vége lenne a meccsnek, Simándi Árpád azonnal időt kért (49-66). Persons fontos triplát dobott vendég szempontból, Krnjajszki hamar válaszolni tudott (54-69). Diggs dobhatott három büntetőt, a korábbi huszonhat helyett már csak tizenkettő volt közte (57-69). Krnjajszki tört be, majd Davis dobott egy nehéz duplát, kezdett egyre kiélezettebbé válni a találkozó. Hendlein sarokhármasa azt jelentette, hogy hosszú idő után újra egyszámjegyű volt a differencia, de a negyed vége előtt még Persons is beköszönt távolról. 62-74.

Bognár ziccerével indult a záró felvonás, Martintól jött a negyedik etap első somogyi kosara (64-76). Davis szemfüles labdacsenése után Persons állt bele egy triplába, majd Hendlein is eredményes tudott lenni (66-79). Minden kaposvári kosárra válaszolni tudott a Szedeák ezekben a percekben, 15-13 pont környékén stagnált a különbség (68-83). Martin csinált egy 2+1-es akciót, majd Ford dobhatott két büntetőt, de mindkettőt kihagyta, Davis ziccere pedig bement a túloldalon (71-85). Akárhányszor azért támadott a KKK, hogy bejöjjön tíz alá, mindig elkövetett egy-egy hibát, az idő pedig vészesen fogyott (73-85). Davis harcossága egy támadólepattanót és két pontot ért, három és fél perccel a vége előtt időt kért Nikola Lazics (73-87). Price hármasával kapaszkodott az utolsó szalmaszálba a Kaposvár, majd a légiós egy ziccert is dobott, nagy próbálkozások árán bejöttek tíz alá a hazaiak, Simándi Árpád kért ezúttal időt (78-87). Cook csak az egyik büntetőjét dobta be, míg Ford csinált egy 2+1-es akciót, két perc maradt (81-88). Jól védekeztek a kaposváriak, ami után Price robogott végig a pályán, másfél perccel a vége előtt már csak öt volt közte (83-88). Alston fontos középtávolit süllyesztett el, míg Price távolija kimaradt, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A Naturtex-SZTE-Szedeák abszolút megérdemelt, fontos sikert aratott a későn ébredő Kaposvári KK otthonában. 88-96.

Videón a teljes mérkőzés!

Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 88-96 (16-28, 19-27, 26-19, 26-22)
Bajnokság, középszakasz, középház 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, Nagy Viktor, Fodor Attila (Téczely Tamás)

Kaposvár: Hilliard 15, Plézer 3/3, Price 18/3, Hendlein 7/3, Martin 15. Cserék: Krnjajszki 7/3, Diggs 6/3, Ford 14, Csorvási 2.

Szeged: Persons 14/9, Cook 19/6, Szatmári -, Bognár 12/3, Alston 30/3. Cserék: Davis 11/3, Polányi 4, Keller 6/6, Kerpel-Fronius -, Mayer -, Filipovic -.

Címkék: szeged, kaposvári kk, kosárlabda, sport