A meccset ugyan a hazaiak kezdték jobban, gyorsan el is mentek három ponttal, azonban 10:10-nél már egyenlő volt az állás és itt nem is álltak meg a vendégek, akik a végjátékban már 21:14-re is vezettek és végül hat szettlabdából a másodikat ki is használták (19:25) - írja a hunvolley.hu.

A második játszmában viszont végig a fürediek domináltak, miután a Kaposvárnak elbizonytalanodott a nyitásfogadása. A Szent Benedek már 17:8-ra is vezetett, és végül nagyon simán behúzta ezt a játékrészt (25:15).

fotó: hunvolley.hu
fotó: hunvolley.hu

A harmadik felvonás elején megint a vendégek voltak eredményesebbek, De 10:6-os előnyük 12-nél már teljesen el is fogyott. A szett közepéig együtt haladt a két csapat, de aztán kettővel megléptek a hazaiak, akik sokáig tartani tudták ezt a különbséget, de 21:21-nél újra egyenlő volt az állás, ami után Dejan Desnica időt is kért. Ez azonban nem használt, mert így is a kaposváriak jutottak szettlabdához, de aztán kettőt is elhibáztak, míg a fürediek a másodikat értékesíteni tudták és ezzel megfordították a szettek állását (28:26).

A negyedik játszmában megint a vendégek kezdtek jobban, sőt már 19:12-re is vezettek. Ki gondolta volna ekkor, hogy ezt követően már csak két pontot szereznek az egész meccsen? Ezt követően sorozatban hét pontot csinált és egyenlített a Szent Benedek, majd 21:21 után újabb négy pontos sorozatot produkáltak, és ezzel lezárták a találkozót (25:21).

A párharc állása: 1–0 a Szent Benedek javára.

Női Extraliga-bronzmeccs, 1. mérkőzés:

Szent Benedek RA – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (–19, 15, 26, 21)
Balatonfüred, 120 néző. V: Horváth M., Árpás.

SZBRA: Bleicher, Szavovics, Vacsi, Sztijepics, Kiss G., Koprivica. Csere: Baksa (liberó), Iosia, Jimerson. Vezetőedző: Dejan Desnica.

DIAMANT: Grbac, Matics, Wirth, Basnyakova, Szedmák, Lemmens. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Címkék: Szent Benedek, bronzmérkőzés, Diamant, Balatonfüred, Extraliga, Kaposvár, sport