Idegenben is győzni tudott, így összesítésben már 2:0-ra vezet a címvédő Pénzügyőr a Fino Kaposvár ellen, a férfi röplabda Extraliga döntőjében - írja a hunvolley.hu. A harmadik találkozót szombaton játsszák a Kőér utcában, ha a fővárosiak akkor is nyerni tudnak, akkor megszerzik sorozatban és összesítésben a második bajnoki címüket.

Az első játszmában sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, de aztán többször is három ponttal meglépett a Pénzügyőr. A hazaiak azonban mindig visszakapaszkodtak, s 23:22-nél csak egy pont volt a különbség a két csapat között. Azonban két kaposvári támadási hiba következett, s ezzel el is dőlt a szett sorsa (22:25).

A második felvonás nagy részében a Fino irányította a játékot, sőt 24:23-nál, majd 25:24-nél is játszmalabdájuk volt az egyenlítéshez, azonban mindkettőt hárította a PSE, majd Pedro villant még egyet, ami után már a vendégeknél volt a lehetőég és miután a hazaiak keze megint megremegett, ezt a játszmát is behúzták (25:27).

A harmadik játszmában aztán végig a Pénzügyőr irányította a játékot, a kaposváriak csak az eredmény után futottak, s a végén három meccslabdája is volt a fővárosiaknak, s az első ugyan még kimaradt, a másodikat egy rontott nyitásnak köszönhetően értékesíteni tudták (22:25), s így már egy győzelemre vannak a bajnoki címük megvédésétől.

Férfi Extraliga-döntő, 2. mérkőzés:

Fino Kaposvár – Pénzügyőr SE 0:3 (–22, –25, –22)

Kaposvár Aréna, 812 néző. V: Halász T., Bátkai-Katona.

FINO: Hubicska 8, Vasquez 3, Milovanovics 11, Bögöly 16, Sandoval 10, Garchet 1. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., El Azhari, Radovics, Iván. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

PÉNZÜGYŐR: Pedro 9, Magyar 2, Dávid Cs. 8, Rása 7, Kovács Z. 14, Kiss D. 9. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., De Sousa, Gacs 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Edzői értékelés

Ruben Wolochin: – A mai mérkőzésen kevesebb hibával játszottunk mint az első mérkőzésen. Támadásban voltunk kevesek.

Jókay Zoltán: – Talán nem a legszebb játékunkkal nyertünk ma, de ez egy döntő és itt eredményesnek kell lenni. Stabilitásunk megvolt, akkor is volt hitünk, amikor a második játszmában a Kaposvár vezetett egy-két ponttal, de tudtunk fordítani. Szeretnénk otthon egy jó hangulatú mérkőzést játszani, ahol kellően koncentrálunk és kellően kemények leszünk.

A párharc állása: 2–0 a Pénzügyőr javára.

Címkék: pénzügyőr, fino kaposvár, röplabda, sport