A rájátszásban a Pénzügyőr először a Dunaújvárost sima, 3-0-s összesítéssel búcsúztatta, a MAFC elleni elődöntőben azonban 1-2-ről kellett fordítania, igaz, az utolsó két összecsapáson Jókay Zoltán csapata játszmát sem veszített fővárosi riválisa ellen. A Kaposvár előbb a Debrecent 3-1-gyel, majd a Kazincbarcikát 3-2-es összesítéssel ejtette ki. A két csapat alapszakasz-mérkőzésein mindkétszer a hazai együttes örülhetett: a Fino 3-2-re, a PSE 3-1-re győzött saját közönsége előtt.

Egy évvel ezelőtt is a somogyiak és a budapestiek vívták a döntőt, akkor a Magyar Kupa-győztes Pénzügyőr négy meccsen szerezte meg története első aranyérmét. A Jókay-csapat negyedik, a 18-szoros aranyérmes somogyi alakulat 25. bajnoki fináléjára készült.

A döntő első szettjében a címvédő fővárosiak Kovács Zoltán ponterős játékával hamar ötpontos előnyt építettek ki, és a 35 éves, korábbi válogatott feladóátló remeklésének köszönhetően ezt magabiztosan meg is őrizték a játékrész végéig.

A második játszmára összeszedte magát és 5-1-re meglépett a támadásait változatosabban szervező Kaposvár, amely elsősorban a válogatott ütő, Bögöly Gábor pontjaira épített. A PSE a korábbinál több ki nem kényszerített hibát követett el, ennek ellenére többször is két pontra felzárkózott, de fordítania nem sikerült.

A harmadik etapban ismét a hazaiak kezdtek jobban, több hosszú labdamenetet is meg tudtak nyerni és jól használták ki a Kaposvár rontásait. Kovács mellett ezúttal Kiss Dániel és a brazil Pedro da Silva Santos is jól teljesített, hármuk jó teljesítményének - és a Fino gyengélkedésének - köszönhetően pedig nagy fölénnyel szerezte meg ismét az összetett vezetést a PSE.

A negyedik felvonás elején az addig főleg blokkban jeleskedő válogatott center, Rása Alex támadásban is megmutatta magát, de a PSE a szélről, ütőposztokról is magabiztosan teljesített. A szett második fele nem hozott változást, sőt, az összeszedetten és pontosabban röplabdázó házigazda fölénye tovább nőtt, így összességében simán került előnybe. A 105 perces mérkőzés legjobbja Kovács volt 21 ponttal. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc kedden folytatódik Kaposváron.

Férfi Extraliga-döntő, 1. mérkőzés:

Pénzügyőr – Fino Kaposvár 3:1 (17, –19, 12, 17)

Budapest, Kőér utca,  néző. V: Ujházi, Mezőffy.

PÉNZÜGYŐR: Pedro 9, Magyar, Dávid Cs. 12, Rása 12, Kovács Z. 21, Kiss D. 14. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., De Sousa, Tordai, Gacs. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

FINO: Vasquez 6, Milovanovics 10, Bögöly 14, Sandoval 7, Garchet 1, Hubicska 8. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Radovics, El Azhari, Iván. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Címkék: fino kaposvár, pénzügyőr, röplabda, sport