A Békéscsaba 1 óra 20 perc alatt 3-0-ra győzött Kaposváron a női röplabda Extraliga elődöntőjének pénteki, második mérkőzésén, és így már 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A hazaiak számára fontos lett volna a diadal, mert az első, idegenbeli ütközetet elveszítették. Ennek ellenére a Békéscsaba kezdett jobban, a hazaiak csak a szett végén tudtak egy rövid ideig hatékonyan blokkolni. A folytatásban hasonló volt a forgatókönyv: elléptek a vendégek, egy pontra felzárkóztak a hazaiak, majd a végjáték megint a Békéscsabáé volt.

A harmadik szettben a Kaposvár a korábbinál hatékonyabban védekezett és blokkolt, vezetett több ponttal is, ám 14-nél a rivális egyenlített. A hajrában még egyszer tudta rendezni sorait a házigazda, ám a végjátékot újra jobban bírta a Békéscsaba. A harmadik mérkőzést kedden Békéscsabán rendezik.

Női Extraliga-elődöntő 2. mérkőzés:

1.MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-19, -20, -21)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 350 néző. V: Tillmann, Sík.

DIAMANT: Matic 9, Wirth 1, Basnyakova 11, Szedmák 10, Lemmens 10, Grbac 5. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

BÉKÉSCSABA: Bodnár 5, Kornyijenko 5, Kliszura 16, Pekárik 7, Drpa 16, Glemboczki 10. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Edzői értékelés

Vincent Lacombe: – Békéscsaba ma a játék minden elemében jobbnak bizonyult, védekezésben és támadásban egyaránt. Kritikus helyzetekben jobb döntéseket hoztak a teljes meccs alatt. 4-es ütő és átló poszton is sokkal nagyobb kockázatot kell vállalni, ahhoz, meccset tudjunk nyerni a Békéscsaba ellen. 

Tóth Gábor: – Az eredmény ellenére szorosabb mérkőzés volt, mint az első. Támadásban pontatlanok voltunk, viszont mindezt nyitásfogadásunk kompenzálta, valamint a fontos pillanatokban nem remegett meg a kezünk és helyén volt a szívünk. Kedden várjuk szurkolóinkat!

A párharc állása: 2:0 a Swietelsky-Békéscsaba javára

Címkék: elődöntő, békéscsaba, extraliga, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport