Az oroszlányiak elleni rangadóval kezdte a hazai szereplését a középházi középszakaszban a Kaposvári KK alakulata. A somogyiak ugyan teljes kerettel várhatták az összecsapást, ám ezúttal a lebetegedő Nikola Lazics vezetőedző hiányzott a kispadról. A kaposváriakat Szőke Balázs irányította megbízott edzőként Filipovics Gordannal közösen. A két együttes szurkolótábora remek viszonyt ápol, a hangulatra pedig ezúttal sem lehetett panasz.

Calhoun triplájával nyitottak a vendégek, de nem sokat kellett várni Hilliard válaszára sem. Az első percekben felváltva estek a kosarak, egyik csapat sem tudott előnyt kicsikarni. Mesicek zsákolására T. J. Price triplája volt a válasz. Utóbbi nagy lendülettel zsákolt a következő percben, 23–18-nál pedig Krasovec edző azonnal időt is kért. A negyed végén Csorvási pontjaival alakult ki a 27–21-es eredmény.

A folytatásban Molnár és Ruják találataival eltüntette a hátrányt az Oroszlány, ekkor Szőke Balázsnak is akadt mondanivalója. Martin és Hilliard lendítette tovább a hazaiakat, utóbbi második hármasa újabb vendégidőkérést eredményezett 35–25-nél. A különbség még nagyobb is lehetett volna, de Burns öt pontja a legjobbkor jött az oroszlányiaknak. Martin villant a félidő vége előtt, de Burns büntetői és Mesicek ziccere versenyben tartották a vendégeket.

T. J. Price triplája vezette fel a harmadik negyedet, de Calhoun többször is betalált a túloldalon. Ő egyenlített 59–59-nél, ám Martin nagy zsákolása, majd ziccere újra a hazaiakat juttatta előnyhöz. A negyed utolsó momentumaként Hendlein talált közelről a gyűrűbe.

A záró szakasz Csorvási és Diggs kosaraival indult, az oroszlányiaknál pedig Ihring vette hátára csapatát. A végjátékot tucatnyi pont előnnyel kezdhette a hazai alakulat, amely X. Ford triplájával 89–75-re alakította az eredményt. Az utolsó percig küzdöttek a vendégek, de a szinte végig vezető kaposváriak teljesen teljesen megérdemelt győzelmét már nem tudták megakadályozni.

Kaposvári KK–MVM-OSE Lions 93–85 (27–21, 23–23, 25–22, 18–19)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 800 néző. Vezette: Papp Péter, Ádám József, Sörlei Attila.

Kaposvári KK: Hilliard (17/12), T. J. Price (21/9), Plézer (-), Hendlein (8/6), Martin (20). Csere: Puska (-), Diggs (2), Krnjajszki (2), Csorvási (11), X. Ford (12/3). Megbízott edző: Szőke Balázs. Edző: Filipovics Gordan.

MVM-OSE Lions: Ihring (12/6), Carev (-), Calhoun (12/12), Burns (13), Molnár (11). Csere: Mesicek (23), Dorogi (4), Parrish (3), Ruják (7), Mucza (-). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. Edző: Fodor Ármin.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–5, 7. perc: 19–14, 12. perc: 30–25, 17. perc: 41–32, 22. perc: 53–47, 27. perc: 65–61, 32. perc: 82–71, 37. perc: 86–73. Kipontozódott: Parrish (a 40. percben).

Jók: Hilliard, T. J. Price, Martin, Hendlein, Csorvási, illetve Burns, Ihring, Mesicek, Molnár.

Szőke Balázs: – Mindenek előtt jobbulást kívánok Nikola Lazicsnak, mielőbb visszavárja a csapat! Fontos megemlíteni, hogy Filipovics Gordannal közösen meccseltünk és nagyon örülök a sikernek. Kihagytuk a Magyar Kupát, kicsit ritmustalanok voltunk, talán ennek tudható be a szegedi vereség. Ezúttal jó támadtunk, kevés eladott labdával dolgoztunk. Voltak végre hárompontosaink is, ami nélkül nagyon nehéz nyerni. A fiúk elfogadták az utasításainkat és végig partnerek voltak. Most már a Kecskemét elleni meccsre készülnünk, oda is nyerni megyünk.

Sebastjan Krasovec: – Először is gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelt győzelmet arattak! Úgy érzem, jobban akarták a sikert. Jól rajtoltak a mérkőzésen, mi pedig puhán játszottunk. Az elején nem úgy védekeztünk, ahogy korábban szoktunk. Sok könnyű helyzetet elhibáztunk, ha betaláltunk, akkor pedig azonnal válaszolt az ellenfél. Nem játszottunk jól, de sok időnk, innentől a következő találkozóra kell koncentrálnunk.

Címkék: középszakasz, oroszlány, kaposvári kosárlabda klub, sport