Hazai medencében kezdte a rájátszást a Kaposvári Vízilabda Klub az UVSE ellen szombaton - írja a kapospolo.hu. A két együttes gólgazdag első negyeddel kezdte a 9-12. helyért kiírt playoff első meccsét, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, így 4-2-es kaposvári vezetésről folytatták a csapatok.

Egymás után lőtte a gólokat a KVK a második negyed elején és ennek köszönhetően meglógtak 5 találattal Vindisch Ferencék. 7-2 után azonban kétszer is betaláltak a vendégek, így a nagyszünetben háromra olvadt a hazaiak előnye.

Horváth Ákos emberelőnyös gólját követően lassan csordogált a meccs a harmadik negyedben, majd Korbács 4 perces kiállítása tüzelte fel kicsit a hangulatot a Csik Ferenc Versenyuszodában. Mijics kihagyott büntetője után Varga Bence rövid időn belül kétszer is betalált, majd Juhász-Szelei Norbert lövése után nőtt hatra a felek közötti különbség. Ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés sorsa.

Az UVSE az utolsó felvonásban még faragni tudott a hátrányán, de a kaposváriak így is magabiztosan, 14-9-re diadalmaskodtak. A 7 pontig tartó párharc pénteken 4-4-ről folytatódik majd a fővárosban.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

E.ON Férfi Vízilabda OB I 9-12. helyért

Kaposvári VK – UVSE 14-9 (4-2, 3-2, 4-1, 3-4)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 180 néző. Vezette: Bereczki M., Tordai G.

Kaposvári VK: Csoma – Mijic, Varga B. (2), Langiewicz (2), ifj. Berta J. (1), Dobos D., Vindisch (2). Csere: Szilágyi (kapus), Kakstedter, Jajcinovic, Palatinus, Juhász-Szelei (4), Horváth Á. (3). Vezetőedző: Surányi László.

UVSE-Hunguest Hotels Tungsram: Bisztritsányi – Korényi, Eppel, Korbács, Ekler (1), Bencz (2), Szentesi (1). Csere: Korom (kapus), Ionescu (2), Seeler (2), Hegedüs Cs. (1), Csapó Á., Barics, Vámosi B. Vezetőedző: Vincze Balázs.

Gól emberelőnyből: 10/9, illetve 10/1.

Gól ötméteresből: 1/0, illetve 2/1.

Kiállítva, brutalitásért: Korbács (20. p.).

Kiállítva, végleg cserével: Langiewicz (20. p.), Mijic (26. p.).

Kipontozódott: Jajcinovic (27. p.), illetve Ionescu (28. p.).

A hét pontig tartó párharc állása: 4-4

Címkék: uvse, rájátszás, kaposvári vízilabda klub, vízilabda, sport