A nagy tét nagy küzdelemmel párosult a Nyíregyháza kaposvári vendégjátékán, a címvédő nyíregyháziak meg is nyomták a mérkőzés elejét, ám az előnyüket nem sikerült megtartani a szett végéig és maratoni csatában a Diamant 31:29-re nyerte a játékrészt - írja a hunvolley.hu.

Hasonlóan kezdődött a második felvonás is, a nyíregyháziak ismét komolyabb előnyt tudtak kiépíteni: a Kaposvár zárkózott ugyan, de ezúttal a Fatum nem hagyta magát és Radosová ütése nyomán kiegyenlített (22:25, 1:1)

Ezzel el is lőtte minden puskaporát a Nyíregyháza: a harmadik játszmában folyamatosan növelte előnyét a Diamant, Szedmák, Basnakova és Lemmens révén, minden labdáért megharcoltak a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye (25:18, 2:1).

A negyedik szettre el is vesztette a hitét a nyíregyházi csapat, hazai oldalon viszont minden sikerült, így kaposvári örömjátékkal zárult a mérkőzés (25:8, 3:1), ezzel pedig eldőlt, hogy az 1.MCM-Diamant jut az Extraliga elődöntőjébe.

Női Extraliga, negyeddöntő 4. mérkőzés

1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum-Nyíregyháza 3:1 (29, – 22, 18, 8)

Kaposvár Aréna, 350 néző. V: Mezőffy, Szabó P.

DIAMANT: Grbac 2, Matics 16, Wirth 7, Basnakova 22, Szedmák 19, Lemmens 17. Csere: Szpin (liberó), Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

FATUM: Pintér 6, Cicic 4, Radosová 18, Bodovics 6, Radonjics 12, Vasileva 14. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vaida 1, Milanova, Lászlop. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Címkék: nyíregyháza, röplabda, 1.mcm-diamant kaposvár, sport