Vindisch Ferenccel a kapospolo.hu készített interjút:

Számoltad a meccseket?

Korábban nem igazán, csak egy tavalyi cikk miatt tudtam, hogy közeledik ez a bizonyos szám.

Emlékszel az első meccsedre?

Az első klubom a Budapest Spartacus volt, ott kerültem be ifistaként a keretbe Kenéz Györgynek köszönhetően még 1996-ban, de sem az első mérkőzésemet, sem az első gólomat nem tudnám felidézni.

Mi változott az elmúlt 26 év alatt?

A tempó mindenképpen emelkedett. Ahogy öregszik az ember nyilván egyre nehezebb, bár én még ezt nem érzem. Én ezt úgy éltem meg, mint a béka a fazékban: ha lassan melegítjük, nem érzi a hőmérséklet változást. Én sem vettem észre a különbséget, csak most ha belegondolok.

Egyre több fiatal kap lehetőséget Kaposváron. Milyen rangidősként velük készülni?

Próbálom én is fiatalosan kezelni a dolgokat, abban viszont visszafogott vagyok, hogy mennyit beszélek nekik. Ez az edző dolga. Meg nem is venné ki jól, hogy “kioktatom” őket, utána pedig ugyanúgy elrontok én is valamit. Ez más megközelítés kicsit, mint amit az idősebb csapattársaimtól tapasztaltam régen, de én ebben hiszek.

Adódik a kérdés, meddig láthatjuk még Vindisch Ferencet medencében?

Ez sok mindenen múlik. Olyan nincs és nem is volt, hogy hány meccsig, szezonig szeretnék eljutni. Fizikálisan még sokat érzek magamban, de konkrétumot nem szeretnék még mondani.

Mi a helyzet a motivációddal?

Nincs vele gond. A legfontosabb számomra, hogy hasznos tagja legyek a csapatomnak.

Közben azért készülsz már a “civil” életre ...

Elszakadni azért nem fogok a vízilabdázástól, hiszen második éve edzősködöm a játék mellett. Ez egy sokkal másabb feladat. Nehezebb egy embernek tizenháromra figyelni, mint tizenháromnak csak a maga dolgát megcsinálni jól. Jobban megterhel egy edzés, amit én tartok, mint játékosként végigcsinálni egyet.

Maradt benned hiányérzet a pályafutásoddal kapcsolatban?

Jó lett volna többet elérni a válogatottal és azért a bajnoki cím is hiányzik. A válogatottságra már kevés az esély, de az utóbbi még összejöhet itt – zárta gondolatait mosolyogva Vindisch Ferenc.

Címkék: Vindisch Ferenc, rekord, KVK, sport