Az eltiltottak, illetve a hosszú út ellenére is csapatunk várhatta jobb előjelekkel az SC Sopron elleni összecsapást -  írja a kaposvári klub honlapja.

A kieső helyen álló hazaiak azonban próbáltak meglepetést okozni, ami a bátor, agresszív futballal sikerült is. A hazaiak dominanciája helyzetekben is megmutatkozott, Pogacsics Krisztiánnak előbb Pető Benjámin, majd Krizsonits Mátyás lövésénél is nagyot kellett védeni, hogy megőrizze kapuját a góltól. Csapatunk ezekre Pintér Norbert lövésével tudott felelni. Támadónk egy nagyon szép akció végén tudta célba venni a jobb alsót, Horváth Brúnó azonban odaért a jobb alsóba. Bár nem együttesünknek állt a zászló, egy kis szerencsével mégis megszülethetett volna a vezetés. A félidő utolsó perceiében ugyanis Ekker Milán beadását Pintér Norbert és Bíró Dominik is próbálta a kapuba juttatni, de ebből kavarodás lett, ami után Kondor Kristóf vágta fölé a labdát.

A fordulás utánra is maradt egy nagy helyzet: Kálmán Szilárd szöglete után Harsányi Dániel kevéssel csúsztatott a bal kapufa mellé. Ami nem sikerült csapatunknak, az sikerült a hazaiaknak, akik Bokán Zsolt révén megszerezték a vezetést az 55. percben. Csapatunk ezt követően minden megtett az egyenlítésért, ami a hajrába lépve össze is jött: Kálmán Szilárd állította le a labdát a kaputól harminc méterre, majd a bal felső sarokba bombázott.

A hajrában bár minden megtettek azért labdarúgóink, hogy fordítani tudjanak, azonban egy kicsit későn ébredtek, így döntetlennel zárult a találkozó, pedig Stefan Vladul láthatóan érvényes gólt szerzett.

Nagy Tamás: "Az, hogy a csapat meccsek óta nem szenvedett vereséget egy pozitív dolog, viszont a döntetlenek nem segítenek minket abban, hogy ne egy helyben topogjunk. Az egy pontnak, főleg idegenben csak morális értéke van. Az első félidőben indiszponált volt a csapat, középpályán nem vettük fel a labdát, nem tudtunk támadást kezdeményezni, lassan gondolkodtunk, nem választottunk jó megoldásokat. Talán az utazás okozza azt, hogy nem friss a csapat. Félidőben felráztuk magunkat, a csapat elkezdett futballozni, de nagyon rossz ütemben, egy komoly figyelmetlenség után gólt kaptunk. Ami dicséretes, hogy a végjátékban nem ültünk rá az egy pontra, hanem mentünk előre a győzelemért. Megint lőttünk egy olyan gólt, amit ki tudja, miért nem adtak meg."

SC Sopron - Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-0)

Sopron, 200 néző. V.: Sipos T. (Mózsa, Bencze).

SC Sopron: Horváth B. – Kovács O. (Baranyai, a szünetben), Jakab G., Sipos B., Balogh F. – Holzmann, Bokán – Krizsonits, Kiss Á. (Gere, a 80. percben), Dani – Pető B. Vezetőedző: Bücs Zsolt.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Gál, Harsányi, Böndi – Kálmán Sz., Grabarics (Jancsó B., a 86. percben) – Kondor (Zólyomi, a 61. percben), Pintér N. (Vladul, a 75. percben), Ekker – Bíró D. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Bokán (az 55. percben), illetve Kálmán Sz. (a 76. percben).

Sárga lap: Kovács O. (a 25. percben), Krizsonits (az 52. percben), illetve Harsányi (az 55. percben), Czuczi (a 80. percben), Nagy Tamás (a 84. percben – kispadól).

Címkék: Sopron, NB III, Kaposvár, Rákóczi, sport