Fordulatos és izgalmas meccset vívtak egymással a kaposvári és a balatonfüredi lányok, végül azonban a papírforma igazolódott be és nyertek a vendégek, de a házigazdák is ponttal zárhatták az összecsapást - írja összefoglalójában a hunvolley.hu.

Az már a meccs előtt is biztos volt, hogy a Diamant az ötödik helyen zárja az alapszakaszt, míg a Szent Benedeknek egy pont kellett ahhoz, hogy biztosan a harmadik helyen végezzenek. Ehhez képest a hazaiak magabiztosan nyerték az első szettet, ezt követően viszont magukra találtak a vendégek és megfordították a meccset, s a harmadik szett megnyerése után Dejan Desnica már több lehetőséget adhatott a cserejátékosoknak is. Talán ennek is köszönhető, hogy a kaposváriak nagy csatában végül be tudták húzni a negyedik felvonást, és kiharcolták a döntő játszmát. Ez viszont megint a Szent Benedek sikerét hozta.

Vincent Lacombe: "Sikerült jól kezdenünk a mérkőzést. Sajnos a második szettben elvesztettük a ritmusunkat és a magabiztosságunkat, aminek köszönhetően gyorsan szett hátrányba kerültünk. A negyedik játszmában ismét jó játékot mutattunk. A döntő szett sosem egyszerű, sajnos elvesztettük az agresszivitásunkat. Következő feladatunk, hogy felkészüljünk a rájátszás mérkőzéseire."

Dejan Desnica: "Ez volt az utolsó mérkőzésünk alapszakaszban és fontos volt a győzelem. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a meccs. Kemény edzések vannak mögöttünk és ez érződött is a játékunkon. Ismét bebizonyosodott, hogy nem lehet félvárról venni semelyik csapatot, mert könnyen csúnya meglepetésbe futhatunk vele. Megszereztük az alapszakasz harmadik helyét, most pedig jön a nagy feladat, a Magyar Kupa döntő. Ott is kemény küzdelem vár ránk."

1. MCM-Diamant Kaposvár – Szent Benedek RA 2:3 (17, –20, –17, 23, –11)
Kaposvár Aréna, 300 néző. V: Tillmann, Barabás.

KAPOSVÁR: Grbac 3, Matics 16, Wirth 6, Basnyakova 20, Szedmák 12, Lemmens 7. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

SZBRA: Bleicher 1, Szavovics 9, Koprivica 22, Sztijepics 15, Kiss G. 19, Vacsi 5. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Jimerson 8, Iosia, Lekics 5. Vezetőedző: Dejan Desnica.

Címkék: Szent Benedek, Balatonfüred, Extraliga, Diamant, Kaposvár, sport