A férfi röplabdázók a MAFC otthonában léptek pályára szombaton, ahol Bögöly Gáborék 3:0-ás vereséget szenvedtek. A fővárosiak ezzel pontszámban beérték a somogyiakat a tabellán.

A Diamant-lányok a második és a harmadik szettben felvették a versenyt a hibátlanul listavezető Békéscsabával, de ez összességében csak egy 3-1-es vereségre volt elég a viharsarkiak otthonában. A KNRC így biztosan az ötödik helyen zárja az alapszakaszt.


Férfi Extraliga:

MAFC-BME – Fino Kaposvár 3:0 (21, 22, 18)

Budapest, Folyondár utca, 60 néző. V: Mezőffy, Soltész.

MAFC: Gálvez 7, Godoi 7, Lescay 10, Csoma 22, Krupánszki 8, Eke 3. Csere: Pápai, Bozóki Bendegúz (liberók), Szabó Bence. Vezetőedző: Nagy Péter.

FINO: Ouyachi 3, Garchet 1, Hubicska 11, Sandoval 7, Iván B. 3, Bögöly 15. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Milovanovics 3, Vasquez 1. Megbízott edző: Demeter György.

Edzői értékelés

Nagy Péter: – Most úgy éreztem, hogy megfelelően kezdtük el a mai mérkőzést. A nyitásaink hatékonyak voltak, valamint a saját pontatlanabb fogadásainkat is jól oldottuk meg. Volt 1-2 megingásunk, de úgy érzem végig kézben tartottuk a mérkőzést.

Demeter György: – Taktikus nyitásokkal a MAFC kivette az első támadásaink eredményességét, és ezzel megérdemelten nyerték a találkozót. Gratulálok nekik!


Női Extraliga:

Swietelsky-Békéscsaba – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:1 (14, 23, –18, 15)

Békéscsaba, 600 néző. V: Tillmann, Varjasi.

BÉKÉSCSABA: Kornyijenko 6, Karhu 2, Pekárik 14, Drpa 25, Kliszura 11, Zólyomi 9. Csere: Kertész (liberó), Szatmári, Bodnár 1, Glemboczki 6, Bagyinka, Strunjak 4. Vezetőedző: Tóth Gábor.

KAPOSVÁR: Grbac 5, Matics 11, Wirth 3, Basnyakova 10, Szedmák 7, Lemmens 13. Csere: Szpin (liberó), Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Edzői értékelés

Tóth Gábor: – Támadási taktikánk nem működött, valamint sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Blokk teljesítményben viszont extrát hoztunk ennek is köszönhető győzelmünk.

Vincent Lacombe: – Mégegyszer kijött a nagy problémánk, miszerint nehezen kezdtük a meccset. Szetthátrányból nagyon nehéz egy erős csapat ellen játszani. Nem tökéletes, de agresszív játékkal sikerült szoros szettet játszani a 2. játszmában majd ennek köszönhető megnyertük a harmadikat. Sajnos ma ez ennyire volt elegendő. Ezzel az agresszív kemény játékkal tudunk versenyképesek lenni a rájátszásban.

Címkék: fino kaposvár, 1.mcm-diamant kaposvár, röplabda, sport