Gyirmóton kezdődött csapatunk számár a tavaszi szezon, melynek első mérkőzésén mind a két új igazolás a keretben volt, Stefan Vladul pedig máris kezdőként bizonyíthatott, köszönhetően annak, hogy Takács Róbert remek munkát végzett az elmúlt napokban az átigazolásukkor - írja a rakoczifc.hu.

Együttesünk igen határozottan kezdte a találkozót, már a saját térfelén letámadta a Gyirmótot, s ennek köszönhetően több lehetőséget is kialakított, de igazán csak Kálmán Szilárd átlövései jelentettek veszélyt az első félidő derekáig. Az első fél órát követően Vogyicska Bálint kiállítását követően emberelőnyben futballozhatott csapatunk, azonban az ezt követő percekben a hazaiak előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Az első játékrész utolsó percében viszont büntetőhöz jutott a Kaposvár miután Babayigit Milán vágta fel Stefan Vladult. A jogos tizenegyest Mayer Milán lőtte a jobb alsóba, így vendégelőnnyel ért véget az első negyvenöt perc.

A második félidő elején nagy rohamokat indítottak a hazaiak, de eredménytelenül, hiszen nem tudtak áthatolni az igen stabil védelmen. A folytatásban a hazaiak teljesen eltüntették az emberhátrányt, kettőzött erővel küzdöttek, a Rákóczi pedig nem igazán tudott felpörögni ezen a vasárnapi matinén. A hajrában azonban minden eldőlt, amikor is Bíró Dominik jó érzékkel támadta meg a kapust, labdát szerzett, melyet Pintér Norbert ollózva juttatott a hálóba.

Nagy Tamás: "Nem voltam nyugodt a mérkőzés alatt, mert olyan elvi hibákat követünk el, amik nem kellenének, hogy a játékunk részei legyenek, de azért az is látszik, hogy hihetetlen fejlődésen megy át a csapat. Abban vagyunk csak kicsit elmaradva, hogy megtaláljuk, hogyan illesszük be az új játékosokat. Minden másban elég jól haladunk, de mindig vannak holtpontok a játékban, amikor elveszítjük a fókuszt. Ez pedig végig fent kéne tartani. Nem egyszerű nyerni egy olyan csapat ellen, melyben visszajátszó NB I.-es játékosok vannak jó képességű fiatalokkal vegyítve, de jól megoldottuk ezt a feladatot." 

Gyirmót FC Győr II.–Kaposvári Rákóczi FC 0–2 (0–1)

Gyirmót, 60 néző. V.: Muhari (Molnár I., Imrő).

Gyirmót FC Győr II.: Ivancsics P. – Kiss B. (Bagó, a 79. percben), Széles (Nagy K., a 64. percben), Wágenhoffer, Babayigit – Béli, Kovács D. – van Kessel, Vogyicska, Herjeczki – Mayer Á. Vezetőedző: Polyák Gábor.

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Borbély Á., Gál, Harsányi, Czuczi (Zólyomi, a 89. percben) – Kálmán Sz., Mayer M., Országh (Grabarics, az 54. percben) – Pintér N., Vladul (Bíró D., a 72. percben), Kondor (Böndi, a 89. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Gólszerzők: Mayer M. (a 45. percben – 11-esből), Pintér N. (a 90. percben).

Kiállítva: Vogyicska (a 31. percben).

Sárga lap: Vogyicska (a 22. percben), illetve Kálmán Sz. (a 22. percben), Vladul (a 45+1. percben), Grabarics (a 61. percben).

Címkék: GYirmót, Győr, NB III, Rákóczi, Kaposvár, sport