A Vasas Óbuda ebben a szezonban már negyedszer csapott össze az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesével: a két MVM Magyar Kupa-találkozó mellett az őszi bajnokit is a fővárosi gárda nyerte, és ezúttal is Jannisz Atanaszopulosz együttese számított esélyesebbnek - írja a hunvolley.hu.

Az első játszmát azonban a vendégek kezdték jobban, de hiába vezettek 11-8-ra is a somogyiak, a szett közepén a Vasas utolérte ellenfelét, és végül 25-22-vel előnyhöz jutott.

A második játékrészt végig a házigazdák uralták: 17-7-nél már kétszámjegyű volt a különbség a csapatok között, a piros-kékek végül 25-16-tal zárták le a szettet.

A harmadik játszma ismét szoros csatát hozott, sőt, 10-14-nél és 16-20-nál is közel járt a szettgyőzelemhez a Kaposvár, de a játékrész utolsó négy pontját a Vasas Óbuda szerezte, az újabb 25-22-es részsiker pedig 3:0-s győzelmet ért a budapestiek számára.

Női Extraliga, 9. forduló:

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 3:0 (22, 16, 22)
Budapest, Folyondár utca, 170 néző. V.: Adler, Halász.

Vasas: Vezsenyi 7, Török 9, Király-Tálas 4, Kalicanin 6, Boyko 7, Abdulazimova 13. Csere: Juhár (liberó), Kump, Fábián, Bannister 1, Zernovic 1, Papp, Takács. Vezetőedző: Jannisz Atanaszoplulosz.

Kaposvár: Grbac 2, Lemmens 5, Boshnakova 8, Wirth, Szedmák 8, Matic 12. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Edzői értékelés:

Jannisz Atanaszopulosz: “Adri, akinek az utolsó pillanatban kellett beugrania a mérkőzésbe, nagyszerűen játszott, de az egész csapatot ki lehet emelni, mert mindenki beletette a magáét a közösbe. Főleg az utolsó szett miatt illeti dicséret a lányokat, mert hátrányból felállva tudtak fordítani. Ma mi voltunk a jobb csapat, de ugyanerre a harcosságra szükségünk lesz szerdán is, amikor nagyon fontos mérkőzést játszunk Békéscsabán.”

Vincent Lacombe: – Legfontosabb a röplabdában, hogy pontokat szerezzünk… Sajnos 30 százaléknál gyengébb támadó hatékonyság mellett nem lehet mérkőzést nyerni.

Címkék: 1.mcm-diamant kaposvár, vasas, röplabda, sport