Dobos Dávid és Juhász-Szelei Norbert nélkül vágott neki a Kaposvári Vízilabda Klub a Pécs elleni szomszédvári rangadónak, ifj. Berta József és Domagoj Jajcinovic ugyanakkor visszatérhetett a hazaiak keretébe - írja a kapospolo.hu.

Parádésan kezdte a KVK az összecsapást, Horváth Ákosék sorra szerezték a gólokat az első negyedben, így 5-2-re megléptek a somogyiak az első negyedben. Domagoj Jajcinovic találatával ismét néggyel vezettek a kaposváriak a második játékrész elején, de ezután összekapták magukat a vendégek. A PVSK egyre közelebb férkőzött és a harmadik negyedben már csak egy találat volt a két együttes között a különbség.

Ezután új erőre kaptak a somogyiak. Vindisch Ferenc és ifj. Berta József a legjobbkor talált be, így visszaállt a 2-3 gólos hazai vezetés. A Baranya megyeiek a végén még kozmetikáztak az eredményen, de a KVK összességében magabiztos sikert aratott.

Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért 14–12 (5–2, 3–3, 2–2, 4–5)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 260 néző. V.: Kun, Bereczki.

Kaposvári VK: Csoma – Petrovski (1), Langiewicz (1), ifj. Berta J. (3), Mijic (2), Vindisch (2), Horváth Á. (3). Csere: Kakstedter, Jajcinovic (1), Palatinus (1), Vörös, Szabó Zs., Varga B. Vezetőedző: Surányi László.

PVSK-Mecsek Füszért: Józsa – Kolozsi (4), Keresztúri (3), Csorba., Csacsovszky A., Gál (2), Reisz (1). Csere: Almási, Gaszt, Kókai (1), Némethy, Lihotzky (1), Oltean. Vezetőedző: Török Viktor.

Gól emberelőnyből: 15/7, illetve 17/4.

Gól ötméteresből: –, illetve 2/2.

Kiállítva, végleg cserével: Kakstedter (20. p.).

Kipontozódott: Varga B. (26. p.), Petrovski (27. p.), Palatinus (29. p.), illetve Reisz (30. p.), Lihotzky (31. p.).


Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!

Címkék: pécs, kaposvári vk, vízilabda, sport