Ágfalvi Mihály a hetvenes évek Rákóczijának volt meghatározó játékosa, aki a harmadosztályból egészen az élvonalig menetelt a zöld-fehér csapattal. A kőkemény hátvéd 1979-ig erősítette a Rákóczi hátsó alakzatát, majd visszavonulása után a civil szférában helyezkedett el. A legendás futballistát meglepetésként érte a mostani kitüntetés.

null

- Erre nem számítottam. Nem gondoltam, hogy én valaha is kitüntetett ember leszek. A pályán igen, a posztonkénti rangsorban második voltam egy válogatott játékos, Bálint Laci mögött - tette hozzá Ágfalvi Mihály, aki az elmúlt évben vonult nyugdíjba a somogy megyei kormányhivatalból, ahol több, mint egy évtizedig dolgozott.

- Nagyon sokáig, több mint 10 évig kollégaként dolgozhattunk együtt. Mindig megbízhatóan látta el a feladatát és itt is határozottan és szigorúan - mondta köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

null

A sport szeretetét Misi bácsi gyerekei is örökölték: fia, ifjabb Ágfalvi Mihály tagja volt a Kaposvári Kosárlabda Klub 2001-ben bajnoki címet szerző csapatának, míg lánya, Krisztina röplabdaedzőként tevékenykedik. 

Címkék: ágfalvi mihály, kitüntetés, kaposvári rákóczi, sport