Kaposvárt érte az a megtiszteltetés, hogy a világ második legrangosabb kerékpárversenyének harmadik, 201 km hosszú szakaszát indíthatja el. 2022. május 8-án Kaposvárról indulva Nagykanizsa, Badacsony és Tihany érintésével érkezik majd meg a mezőny Balatonfüredre – írja a kaposvarmost.hu.

A verseny rajtja előtti 100. napon az útvonalon érintett települések pedig „rózsaszínbe öltöznek”, így népszerűsítve a rendezvényt. Kaposváron a Városháza kap fényfestést, az érdeklődők fél hattól láthatják az attrakciót, amely mintegy két órán át tart majd.

Szita Károly polgármester tavaly novemberben a kétszeres győztes és világbajnok Ivan Basso, valamint a Kométa vezetőjének társaságában jelentette be, hogy a Giro d’Italia harmadik szakasza a somogyi megyeszékhelyről rajtol majd. A polgármester elmondta: a versenyt kísérő televíziós közvetítéseknek köszönhetően mintegy 800 millióan láthatják majd a várost bemutató filmet, a kaposvári utcákat és tereket.

A 105. Giro d'Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz és az olaszországi transzfer után a verseny május 29-én ér véget.

Címkék: giro ditalia, kerépár, kaposvár, sport