Szita Károly csütörtökön a kétszeres győztes és világbajnok Ivan Basso, valamint a Kométa vezetőjének társaságában jelentette be: a Giro d’Italia harmadik szakasza a somogyi megyeszékhelyről rajtol majd. A polgármester elmondta: a versenyt kísérő televíziós közvetítéseknek köszönhetően mintegy 800 millióan láthatják majd a várost bemutató filmet, a kaposvári utcákat és tereket.

Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója – aki sokat lobbizott azért, hogy a verseny eljusson Magyarországra és Kaposvárra – úgy fogalmazott: mindez segít az országimázs építésében, Magyarország értékeinek bemutatásában, továbbá az aktív életmód népszerűsítésén keresztül hozzájárul ahhoz, hogy a társadalom egészségesebb legyen.

A Dina Mártont és Fetter Eriket is foglalkoztató EOLO-Kometa révén csapatban is lesz magyar - részben kaposvári - indulója a Girónak, és bíznak a sikeres szereplésben.

null

Ivan Basso, kétszeres Giro d'Italia-győztes korábbi kerékpáros, az EOLO-Kometa sportmenedzsere arról szólt, hogy Giro Magyarországra hozatalának ötlete Kaposváron született. Örülök, hogy ez a nagy álom valóra válhat és bízom benne, hogy a verseny pozitívan hat a fiatalokra, közülük egyre többen választják sportjuknak a kerékpárt, és egyre többen akarnak versenyezni is - hangoztatta.

Ivan Basso hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy olyan, magyar versenyzőket is tagjai között tudó profi csapat vezetője lehet, amely a nemzetközi versenyeken való részvétel mellett törekszik magyar fiatalok felkarolására, támogatására profi versenyzővé válásuk érdekében.

A 105. Giro d'Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz és az olaszországi transzfer után a verseny május 29-én ér véget.

Címkék: giro ditalia, kerépár, kaposvár, sport