Szombaton az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata a Jobb Dáma SE vendége volt a Magyar Kupa 1. fordulójának visszavágó mérkőzésén. A Közutasok megnyugtató, 5:1-es előnyt szereztek az első mérkőzésen, így viszonylag nyugodtan várhatták a visszavágót, bár a Kisbér-Hántai 2 sávos pálya igen komoly előnyt jelent a bajnokságban a hazaiaknak.

Pintér György kezdett az Investmentesektől és az első két szettben nem tudott igazán alkalmazkodni a pályához, 20 fás hátrányba került. A harmadik szettben aztán javított, az utolsóban pedig kiválóan játszott (166 fa) és be is gyűjtötte a csapatpontot.

A második párban Nagy Gergő lépett pályára, az első és harmadik szettet elvesztette, de a második és negyedik szettet megnyerte, összességében 10 fával többet ütött ellenfelénél, így a második csapatpont is a kaposváriaké lett, mellyel el is dőlt a továbbjutás kérdése.

A harmadik körben Sághy Tamás nagyon gyengén kezdett, nem tudott alkalmazkodni a pályához. A második szettet ugyan meg tudta nyerni, de a folytatásra Wagner Mihály érkezett csereként, aki nem tudott igazán felpörögni, így a 3. és 4. szettben remeklő hazai játékos könnyedén nyert. Az utolsó pár előtt a hazaiak vezettek 4 fával.

Az utolsó párban Kálny Krisztián nagy elánnal vetette bele magát a párharcba, szinte végig koncentráltan játszott, ennek köszönhetően simán nyerte az első három szettet. Az utolsóban ugyan kikapott, de addigra már jelentős előnyt kovácsolt a Közutasoknak, így 5:1 arányban, 70 fával nyerték a visszavágó mérkőzést a kaposváriak.

A második fordulóban az NB2 Keleti csoportjában szereplő Tiszakécske VSE csapatával mérkőznek a kaposváriak. A bajnokság tavaszi szezonja a következő hétvégén rajtol, az Investmentesek a Répcelaki SE-t fogadják a Szántó utcai tekecsarnokban.

Eredmények: Jobb Dáma Se - Investment Közutasok Kaposvári TK 1:5 (2084 - 2154)

Hősi Rezső 496 - Pintér György 552 (2:2)
Brázik Tamás 544 - Nagy Gergő 554 (2:2)
Békási László 552 - Sághy Tamás (Wagner Mihály) 482 (3:1)
Németh Lajos 492 - Kálny Krisztián 566 (1:3)

Összesítésben 10:2-es pontaránnyal továbbjutott az Investment Közutasok Kaposvári TK csapata.

Címkék: Szuperliga, teke, Magyar Kupa, Kaposvár, sport