Batizi-Pócsi Balázs és Kálmán Szilárd, azaz két próbajátékos találatával nyerte meg idei második felkészülési mérkőzését a Kaposvári Rákóczi FC, amely a Szekszárdi UFC ellen lépett pályára - írja a somogyi klub honlapja.

Ragyogó napsütésben fogadta a Cseri úti sportcentrumban az NB III. Közép csoportjában érdekelt Szekszárdi UFC gárdáját együttesünk, melyben jobbára a fiatalok kaptak játéklehetőséget az első játékrészben. A pörgős, jó ütemű első negyed óra után a vendégek előtt alakult ki az első igazán nagy lehetőség, azonban Ipacs Péter hatalmas bravúrral ütötte ki Péter Antal közeli fejesét, amely a kapu bal oldalába tartott. Bő tíz perc elteltével a somogyi zöld-fehérek egy szép akció végén alakították ki az első nagy lehetőségét, amely végén Kovács Lajos kevéssel lőtt a bal kapufa mellé. A játékrész hajrájában felpörgette a találkozót a hazai együttes, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, míg az ellenfél két kontrát is lövéssel fejezett be. Előbb Budai Dávid lapos lövésénél, majd Béla Dániel szabadrúgásánál is Ipacs Péter mutatott be újabb nagy védéseket.

A szünetben akárcsak a Csákvár ellen, ezúttal is sort cserélt Nagy Tamás. A második félidő első perceiben több ígéretes szekszárdi lehetőség is kihasználatlan maradt, pontosabban Pogacsics Krisztián védett nagyokat, majd ezt követően a Rákóczi átvette a találkozó irányítását. A labdabirtoklási fölény egyértelmű volt, de ami még ennél is fontosabb megérkezett az idei év első gólja is. Kondor Kristóf passzát követően Mayer Milán középről lőtt kapura, lövésébe még beleért Batizi-Pócsi Balázs, amely így védhetetlen volt Pomozi Zoltán kapus számára. Öt perc múlva azonban újra döntetlenről folytatódhatott a találkozó, hiszen egy kontra végén Aszalós András belsőzött a kapu bal oldalába. A Kaposvár azonban nem vett vissza, s az utolsó percekben egy igen szép találattal megnyerte a mérkőzést, Kálmán Szilárd ugyanis húsz méterről, elemi erővel bombázott a kapu jobb oldalába.

fotó: rakoczifc.hu
fotó: rakoczifc.hu

Kaposvári Rákóczi FC–Szekszárdi UFC 2–1 (0–0)

Kaposvár, Cseri úti sportcentrum. V.: Balikó.

Kaposvári Rákóczi FC I. félidő: Ipacs – Kaszás (Palkovics, 15. p.), Szederkényi, Lakatos G., Laczkó – Országh, Grabarics – János N. (Kovács L., 15. p.), Orsós T., Jancsó (János N., 19. p.) – Eleven. II. félidő: Pogacsics – Zólyomi, Harsányi, Gál, Borbély Á. – Mayer M., Kálmán Sz. – Kondor, Pintér N., Sinkovics – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Nagy Tamás.

Szekszárdi UFC: Pomozi (Bognár Zs., 70. p.) – Tratnyek, Arena, Füredi – Rácz F. (Fekete M., a szünetben), Budai (Aszalós, a szünetben), Rácz Á., Lékó (Gulyás, 70. p.), Béla D. (Tóth D., 59. p.) – Horog, Péter A. (Juhász L., a szünetben). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Gólszerzők: Batizi-Pócsi (a 72. percben), Kálmán Sz. (a 85. percben), illetve Aszalós (a 77. percben).

Címkék: Szekszárd, felkészül, NB III, edz, Rákóczi, Kaposvár, sport