A Sportpálya 2004 Egyesület 17. alkalommal rendezte meg hagyományos év eleji öregfiúk teremlabdarúgó tornáját, és először fordult elő, hogy a szervezők 6 megyéből fogadhattak csapatokat. A dél-dunántúli régión, Somogy, Zala, Tolna és Baranya megyén kívül Vas és Pest megyéből is érkeztek csapatok, így a térség legrangosabb 35 éven felüli tornáját sikerült összehozni.

Mindegyik csoportban kiegyenlített erőviszonyok alakultak ki, a 16 csapat négy négyes csoportból küzdött a továbbjutós helyekért. A legjobb nyolc között már egyenes kieséses szakaszban folytatódott a torna, és többször csak nüanszokon múlt a siker, és büntetőkkel jutott tovább a szerencsésebb csapat.

A legjobb négy közé az előzetesen várt csapatok, a Pecások, a Pizza 67, a Major Autó és a Junge Alte jutott, a döntőbe jutásért aztán a Major Autó a Pecásokat, a Junge Alte a Pizza 67-et ütötte ki. A bronzérmet szoros mérkőzésen a Pizza 67 szerezte meg, miután Orlovics duplájával 2-0-ra legyőzte a Pecásokat, a fináléban pedig a Junge Alte magabiztosan nyert a Major Autó ellen, 4-1 arányban. A győztes több korábbi magyar válogatott futsal játékost vonultatott fel, de Halmos és Gyurcsányi mellett a nagypályán NB I-et és NB II-et is megjáró labdarúgók is erősítették a csapatot, főként a Haladás, illetve a Hévíz egykori keretéből Manganelli, Rajos, vagy éppen Horváth László személyében.

A torna rendkívül sportszerű szellemben zajlott, a kaposvári körcsarnok lelátóján pedig csaknem teltházat produkáltak a szurkolók.

A szervezők különdíjakat is osztottak, a gólkirály a győztesek támadója, Halmos Máté lett 5 találattal, a legjobb játékosnak a főként kaposvári kötődésű labdarúgókat felvonultató Major Autó csatárát, Jovánczai Zoltánt választották, a legjobb kapus címet pedig a Pizza 67 hálóőre, Antal Sándor nyerte el. A torna legrutinosabb játékosa a Kapos Atlas hálóőre, Szarka László lett, aki ebben az esztendőben a 76. (!) életévét tölti majd be, és ennek ellenére bátran őrizte csapata kapuját.

Címkék: Sportpálya 2004, öregfiúk, labdarúgó, kispálya, torna, kupa, bajnokság