Nagyarányú vereséget szenvedett a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapata a Ferencváros otthonában - tudósít a kapospolo.hu. Az FTC alaposan bekezdett, a vendégek csak 3-0 után tudtak szépíteni, de a hazaiak lendülete ezt követően sem tört meg.

A Fradi a nagyszünetben már kilenccel vezetett és a különbség a folytatásban is tovább nőtt a felek között. A KVK valamelyest stabilizálni tudta a játékát a második félidőre, ifjabb Bertáék a 10 lőtt gólig is eljutottak, de a fővárosiak így is magabiztosan tartották otthon a bajnoki pontokat.

Varga Zsolt: "A Kaposvár legutóbb nyert a Vasas ellen, ami meglepetés volt, viszont segített abban, hogy mindenki komolyan vegye a meccset. Egy-másfél közös edzésünk volt csak a válogatott összetartások miatt, ám nagy segítség volt a jó kezdés, utána könnyebben forgathattam a csapatot. Jól védekeztünk és támadtunk, talán a tíz kapott gól kicsit sok, de első meccsnek jó volt."

Surányi László: "Nem erre a mérkőzésre készültünk, nekünk a következő a fontos Debrecenben. Ugyanakkor a védekezésünk értékelhetetlen volt, nem rendeztünk kapusparádét … A Ferencváros nagyon jól pólózott, miközben Varga Zsolt bátran játszatta a fiatalokat - nyugodtan tehette, mert ebben a Fradiban ők is jók. Az egyetlen pozitívum, hogy mi is lőttünk tízet."

E.ON Férfi Vízilabda OB I – 14. forduló

FTC-Telekom – Kaposvári Vízilabda Klub 22-10 (7-2, 7-3, 4-3, 4-2)

Budapest, Népliget, 100 néző. Vezette: Füzesi Zs., Tordai

FTC: VOGEL SOMA – Jansik Sz. 2, Vigvári Vendel 2, MOLNÁR E. 2, UBOVICS 2, MERKULOV 4, Vámos 2. Csere: Szakonyi (kapus), Német T. 1, Damonte 1, Nyíri B. 1, Fekete G. 2, GÁBOR L. 3. Edző: Varga Zsolt

KAPOSVÁR: Csoma – BERTA 3, Juhász-Szelei, Varga Bence 2, Langiewicz 2, VINDISCH 2, Mijics. Csere: Szilágyi Á. (kapus), Dobos, Palatinus, Petrovszki, Kakstedter 1. Edző: Surányi László

Gól – emberelőnyből: 9/6, ill. 2/2

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1

Kipontozódott: Varga Bence (29. p.)

 

Címkék: Fradi, Ferencváros, FTC, vízilabda, KVK, bajnokság, Kaposvár, sport