A torna történetében először fordult elő, ami egyébként is igen ritka kispályás labdarúgó kupákon, hogy egy csapat kapott gól nélkül hozzon le egy mérkőzéssorozatot. Az Unexpectednek 2021-ben ez sikerült, a fiatalokból álló csapat pontot sem vesztett a nyolc mérkőzésből álló sorozata alatt.

A rendező Sportpálya 2004 Egyesület 30 csapat nevezését fogadta el, de mivel a torna kezdete előtt öt csapat is visszalépett, végül 25 együttes szállt harcba az érmekért. Az öt ötös csoportból az első három helyezett jutott tovább, és már a csoportmérkőzések során látszott, ünnepi időszak ide, vagy oda, senki nem adja könnyen a bőrét. Kiegyenlítettnek tűntek az ötösfogatok, de az utolsó csoport, az „E” kvintett különösen kemény összecsapásokat hozott.

A nyolcaddöntők során már egyenes kiesésben mentek a meccsek, gyakran csak nüanszok döntöttek, ám végül sem a legjobb nyolc közé jutásért, sem a további helyosztókon egyetlen kivétellel nem kellett büntetőket rúgni, a rendes játékidőben dőlt el a továbbjutás kérdése. Csupán a Tirpákok maradtak alul büntetőkkel a negyeddöntőbe jutáskor a Jimboval szemben.

A negyeddöntőben a végső győzelemre is esélyes Dream Team hatalmas csatában vesztett 1-0 arányban a FIFA 2005 csapatával szemben, de így is a torna talán legszínvonalasabb mérkőzését produkálták a felek.

A negyedik helyre végül a Sim Team csapata ért oda, akik összeszedték a régi brigádot, egy-egy új arccal kiegészülve. A bronzérmet a FIFA 2005 vehette át, miután a 3. helyért vívott összecsapáson 2-1-re nyert. A döntőben a tornán gólt sem kapó Unexpected 2-0 arányban múlta felül a Piderász FC-t, így megérdemelten vehette át a győztesnek járó serleget, az aranyérmet és a győztesnek járó tárgyjutalmakat.

A torna gólkirálya a Dream Team csatára, Baranyai Dániel lett 7 találattal, a legjobb mezőnyjátékos pedig a Piderász FC támadója, Bíró Dominik. A legjobb kapusnak a hibátlan mérleggel záró, és több bravúros védést bemutató Czebei Ádámot választották a rendezők.

A tornán a zsúfolásig megtelt lelátókon végig jó hangulatban szurkoltak a nézők, a legjobb szurkolótábor különdíját a Tamási FC drukkerei kapták, akik molinókkal felszerelve végig buzdították a csapatukat, hihetetlen hangulatot teremtve a sportcsarnokban. A sportszerűség és a vidámság ezúttal is végig jellemezte a tornát, mely méltán lett a régió egyik legismertebb szabadidős labdarúgó rendezvénye.

Címkék: M-Car, Sportpálya 2004, szilveszter, kispálya, labdarúgó, torna, kupa, bajnokság