Mindkét csapat tartalékos összeállításban szerepelt. A hazaiaknál ugyan T. J. Price visszatérhetett, de a Körmend elleni találkozón térdsérülést szenvedő Hendlein Roland nem tudta vállalni a játékot. A vendégeknél Kemál Karahodzics hiányzott - írja a delfinek.hu. Nem lehetett ott csapatával a kispadon a betegsége miatt távol lévő Forray Gábor vezetőedző sem.

A foghíjas együttesek csatája egy perces gyászszünettel kezdődött, a kaposvári csapat egykori munkatársa, a közelmúltban elhunyt Monokné Müller Andrea emléke előtt tisztelegve.

Martin triplájával rajtoltak a somogyiak, de a lepattanókat jobban gyűjtő kecskemétiek nem engedték ellépni a hazaiakat. A távoli próbálkozásokból eredményesebb vendégek Wittmann triplájával vették át a vezetést 12–13-nál, ám Martin és Hilliard gondoskodott arról, hogy ez a csupán fél percig legyen így. A negyed vége a labdákat szerző kecskemétieké volt.

A folytatásban próbált ellépni az alföldiektől a somogyi alakulat, de jobbára csak szabálytalanul tudták megakadályozni a vendégek pontszerzési kísérleteit. Martin mellett már végre Ford is betalált, de a támadó lepattanókat is szerző kecskemétiek nem szakadtak le. Egészen Price triplájáig, valamint Ford nagy zsákolásáig, 40–29-nél azonnal időt is kért Hegedűs György. A ritmust váltó Hilliardék, a jó védekezések után még nagyobb arányban is vezethettek volna, de egy labdaeladás után Pollard triplája a dudaszó előtt faragott csapata hátrányán.

A nagyszünetet követően Price és Csorvási növelte a hazai előnyt, ám a negyed derekán előbbit le kellett cserélni, mert valószínűleg kiújult a sérülése. Hilliard 2+1-es akciója, majd Ford újabb közeli találata ugyan lendített a somogyiakon, de Wittmann triplája után már Lazics edzőnek kellett időt kérni.

A záró szakasz 61–48-as állásnál kezdődött és később T. J. Price is visszatérhetett némi ápolás után. Sokat hibáztak a somogyiak, így Pollard és Wittmann ismét tíz pont alá juttatta a Kecskemétet. A legjobbkor jött Martin és T. J. Price két-két pontja, innen pedig már nem volt kétséges, hogy melyik gárda nyerni meg a mérkőzést. Az utolsó percben mindkét alakulat fiataljait szerepeltette, így a hazaiaknál Paár, a vendégeknél pedig Ivkovics is feliratkozott a pontszerzők közé.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!


Kaposvári KK–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77–61 (25–22, 19–10, 17–16, 16–13)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 700 néző. Vezette: Praksch P. Á., Kapitány G., Lengyel Á. J.

Kaposvári KK: Hilliard (20/3), T. J. Price (13/3), Plézer (-), Martin (15/3), Csorvási (8). Csere: Krnjajszki (5/3), Puska (-), Bogdán (-), Paár 2, Hajduk (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard (20/6), Jaramaz (5), Milutinovics (10/3), Dramicsanin (7), Kiss D. (4). Csere: Wittmann (8/6), Lukács (-), Fazekas (2), Ivkovics (2), Tóth Barna (-), Tóth Balázs (-). Megbízott edző: Hegedűs Gergely. Edző: Dusan Markovic.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–2, 7. perc: 16–13, 12. perc: 27–24, 17. perc: 38–29, 22. perc: 50–34, 27. perc: 57–44, 32. perc: 63–50, 37. perc: 67–55. Jók: Hilliard, Martin, T. J. Price, Csorvási, illetve Pollard, Milutinovics.

Címkék: kecskemét, kaposvári kk, kosárlabda, sport