Nem a legjobb előjelekkel várhatta a találkozót a kaposvári együttes, hiszen a combizom-szakadással bajlódó T. J. Price nem tudta vállalni a játékot. Nimrod Hilliard vádlisérülése ellenére ott volt a csapatban. A találkozó egy perces gyászszünettel kezdődött a kaposvári csapat orvosa, dr. Néber Árpád közelmúltban elhunyt édesanyja emléke előtt tisztelegve - írja a delfinek.hu.

Soproni találattal indult a meccs, ám gyorsan jöttek Martin és Hilliard válaszai is. Mindkét együttes próbált gyors kosárlabdát játszani, Ford zsákolása, valamint Martin szép tempója után pedig azonnal jött az első soproni időkérés is. Diggs és a volt kaposvári Halász Ákos beállításával próbált változtatni a Sopron, de a remekül védekező hazaiak ellen percekig ez sem hatott. A negyed végén aztán szerzett labdákból szépítettek a vendégek. A slusszpoén Hilliardé volt, aki a dudaszó előtt szerzett bravúros triplát.

A második negyed elején Ford ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, a reklamáló Lazics edzőt pedig két technikai hibával kiállították. Emiatt el kellett hagynia a találkozó helyszínét. Helyét Szőke Balázs vette át, a vendégek pedig élve a kapott lehetőségekkel az egyenlítés közelébe értek. A legjobbkor jöttek Martin pontjai, valamint Krnjajszki triplája is. Takács két távoli találattal tartotta versenyben a Sopront, így 37–33-al zárult a félidő.

A nagyszünetet követően is lehetett Martinra számítani, de Montgomery is villogott a túloldalon. Takács egyenlített 42–42-nél, sőt egy következő távolijával a meccs során először a vezetést is biztosította csapatának. A záró szakaszig a somogyiak harcoltak az egyenlítésért, de ekkor már nem tudták kivédekezni a soproni akciókat.

Harcolt, küzdött a kaposvári alakulat, de a remeklő Halász által irányított és a triplákat sokkal pontosabban dobó vendégeket nem lehetett utolérni. Szőke Balázs 56–66-nál kért időt a 34. percben, ám a somogyiak már nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz.

Nézzék vissza a mérkőzést teljes egészében!


Kaposvári KK–Sopron KC 67–76 (19–11, 18–22, 14–25, 16–18)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 700 néző. Vezette: Tóth C., Balog Gy., Nyilas I.

Kaposvári KK: Hilliard (25/6), Plézer (-), X. Ford (9/3), Hendlein (4), Martin (15). Csere: Krnjajszki (12/3), Puska (-), Bogdán (-), Csorvási (2). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Sopron KC: McGill (6), Myers (2), Sitku (3), Q. Ford (13), Montgomery (18). Csere: Diggs (14/12), Werner (-), Halász (5), Takács (15/15), Fazekas (-). Vezetőedző: Kosztasz Flevarakisz. Edző: Bors Miklós.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 5–3, 7. perc: 15–7, 12. perc: 21–16, 17. perc: 30–26, 22. perc: 42–39, 27. perc: 46–45, 33. perc: 53–60, 37. perc: 61–68.

Kiállítva: Nikola Lazics (a 13. percben).

Jók: Hilliard, Martin, illetve Q. Ford., Diggs, Takács N., Halász Á., Montgomery.

Címkék: sopron, vereség, kaposvári kk, sport