Ünnepi pillanatokkal kezdődött a szerdai Kaposvár - UVSE bajnoki - kezdi tudósítását a kaposvári klub honlapja. A mérkőzés előtt búcsúztatta el ugyanis a KVK korábbi klasszisát, Kovács Olivért.

A folytatás már közel sem volt ilyen ünnepi. Előbb Barics Bence szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd egy véleményes bírói döntést követően Bencz Rolf volt eredményes büntetőből. Előtte Domagoj Jajcinovicot állították ki cserével a játékvezetők, így 4 percig emberhátrányban játszottak a hazaiak. A negyed vége előtt ifjabb Berta József ugrasztotta talpra góljával a szépszámú hazai publikumot, de Ekler Zsombor emberelőnyös találatával ismét kettővel mentek a fővárosiak. Ezt követően Lehoczky András is betalált és Csoma Kristóf védése is kellett ahhoz, hogy a vendégek ne szerezzék meg az ötödik találatukat.

A második negyed rögtön vendégtalálattal indult, de ezt követően Kacper Langiewicz kétszer is betalált, így visszajött a meccsbe a hazai gárda. Mijics Dávid hozta fel egy gólra a KVK-t, Varga Bence pedig egy szépségdíjas lövéssel egalizált. Csoma újabb bravúrját követően a vezetést is átvették a kaposváriak: ismét Varga volt eredményes. Vámosi Bertold nem sokkal később egyenlíteni tudott, így 6-6-os állásnál cseréltek térfelet az együttesek.

Kimaradt helyzetekkel indult a második játékrész, majd Ekler jutatta vezetéshez az újpestieket. A negyed derekán Aleksa Petrovski szerezte meg az első gólját, amire szinte rögtön jött a válasz Eppel Barnabástól. Palatinus Erik szép mozdulattal váltotta gólra Dobos Dávid passzát, de Belényesi Dávid ismét az UVSE gárdáját juttatta vezetéshez. Másfél perccel a játékrész vége előtt Petrovski talált be, így döntetlenről vághattak neki a felek az utolsó felvonásnak.

A fővárosiak szereztek vezetést a negyedik negyed elején, de Juhász-Szelei  Norberttől kisvártatva jött is a válasz. Bő 3 perc volt hátra a meccsből, amikor Belényesi volt eredményes büntetőből. Berta talált be emberelőnyből,  majd ismét jött egy véleményes ötméteres, amit ezúttal Bencz váltott gólra. Nagy izgalmakat hozott az utolsó perc: egy elrontott vendég támadás után Langiewicz egalizált, majd ismét hibázott az UVSE, de újabb találat ezt követően már nem született a meccsen.

A kaposvári publikum alaposan kitett magáért az év utolsó hazai mérkőzésén, a szurkolók pedig a 12-12-es döntetlen után is állva tapsoltak a hazaiaknak.

E.ON Férfi Vízilabda OB I – 12. forduló

Kaposvári VK–UVSE-Hunguest Hotels Tungsram 12–12 (1–4, 5–2, 3–3, 3–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 430 néző. Vezette: Marjay, Debreceni.

Kaposvári VK: Csoma – Petrovski (2), Langiewicz (3), ifj. Berta J. (2), Mijic (1), Juhász-Szelei (1), Horváth Á. Csere: Vörös, Jajcinovic, Palatinus (1), Dobos D., Szabó Zs., Varga B. (2). Vezetőedző: Surányi László.

UVSE: Bisztritsányi – Belényesi (2), Ekler (3), Korbács, Bencz (3), Vámosi B. (2), Szentesi. Csere: Ionescu, Lehoczky (1), Eppel, Hegedűs Cs., Barics (1), Szécsi M. Vezetőedző: Vincze Balázs.

Gól emberelőnyből: 11/4, illetve: 8/3. Gól ötméteresből: –, illetve 3/3.

Kiállítva, 4 percre: Jajcinovic (4. p.) Kipontozódott: Juhász-Szelei (29. p.), illetve Korbács (32. p.).

Címkék: UVSE, KVK, bajnokság, vízilabda, Kaposvár, sport