Egy régi ismerős, Krémer Balázs védéseivel indult a Kaposvár - Eger OB I-es bajnoki, majd Varga Bence gólját nem adták meg játékvezetők - írja a kaposvári klub honlapja. Ifjabb Berta József lövése a kapufán csattant, de Vindisch Ferenc góljával végül a KVK szerzett vezetést. Baksa Benedek egalizálása után felváltva estek a gólok, egészen a második negyed végéig. Akkor Varga Bence és Horváth Ákos is betalált, így a hazaiak megléptek kettővel.

A folytatás is nagy küzdelmet hozott. A harmadik negyed elején Horváth Ákos növelte háromra a különbséget a felek között, de Petrovai Márton csapata kétszer is felzárkózott egy gólra. A fegyelmezettebb kaposváriak azonban nem hagyták, hogy kiegyenlítsenek a vendégek, Mijic Dávid büntetőjét követően pedig már ismét közte három volt. Az utolsó percekben már nem forgott veszélyben a kaposvári siker, így a KVK először győzte le az OB I-ben a háromszoros bajnok ZF-Eger együttesét.

Kaposvári VK–Tigra-ZF-Eger 10–8 (2–1, 3–2, 2–2, 3–3)

Kaposvár, Csik Ferenc Versenyuszoda, 130 néző. Vezette: Várkonyi, Tordai.

Kaposvári VK: Csoma – Mijic (2), Varga B. (1), Vindisch (2), Langiewicz (1), ifj. Berta, Dobos D. Csere: Vörös, Jajcinovic, Palatinus, Juhász-Szelei (1), Horváth Á. (3). Vezetőedző: Surányi László.

Tigra-ZF-Eger: Krémer – Lőrincz B., Kovács G., Murisic (2), Magyar M. (1), Baksa (4), Sántavy. Csere: Rádli, Gólya, Sári, Szalai (1), Hajdu B. Vezetőedző: Petrovai Márton.

Címkék: Eger, vízilabda, KVK, bajnokság, sport, Kaposvár