Bekezdett a vendég BVSC péntek este a Csik Ferenc Versenyuszodában, de 0-2 után Horváth Ákos még az első felvonásban szépíteni tudott - írja a kaposvári klub honlapja. A második negyedben aztán kinyílt az olló a csapatok között. A fővárosiak hatszor is betaláltak, amire csak Petrovski és Juhász-Szelei tudott válaszolni, így a szünetben öttel vezetett Kemény Kristóf csapata.

Kakstedter révén kaposvári góllal indult a második félidő, majd Irmes találatára Langiewicz válaszolt szinte azonnal. 9-5-ös vendégvezetés után azonban zsinórban négy találatot szerzett a BVSC, amivel végleg eldőlt a mérkőzés.

A KVK végül 15-9-es vereséget szenvedett, folytatás jövő szerdán az Eger elleni hazai bajnokin.

E.ON Férfi Vízilabda OB I - az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Kaposvári VK - BVSC-Zugló 9 - 15 (1–2, 2–6, 2–3, 4–4)

Kaposvár, 100 néző. V: Vogel, Marjay.

KVK: Csoma – Kakstedter 2, Palatinus 1, Vindisch 1, Jajcinovic, Juhász-Szelei 2, ifj. Berta. Csere: Szilágyi (kapus), Petrovski 1, Langiewicz 1, Dobos D., Vörös, Tóth Á., Horváth Á. 1. Edző: Surányi László

BVSC-Zugló: Györke – Gyárfás 1, Szabó II. B. 1, Nagy M., ÁGH 3, Pásztor 1, Mészáros M. 2. Csere: Balogh M., Mészáros B., Batizi 1, Mészáros Cs. 2, Kovács P. 1, Irmes 3. Edző: Kemény Kristóf

Surányi László: "Nem erre készültünk, így érthetetlen számomra a csapatom teljesítménye, hiszen kértem a játékosokat, hogy vegyék komolyan a mérkőzést. Az utóbbi időben sokkal jobb formát mutattunk. Sok kapufát lőttünk a mérkőzésen, ezeket a BVSC gólokkal büntette. Reális eredmény született, bár tudtunk volna kozmetikázni rajta."

Kemény Kristóf: "Személy szerint egy nehezebb mérkőzésre számítottam, mivel a Kaposvár hazai medencében igen erős és egy felfelé ívelő pályán van. Egy sorozatterhelésből érkeztünk, amihez jól alkalmazkodtunk mentálisan, hiszen a fordulópontokból jól jöttünk ki, így már a vége előtt sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Rutinosan, jól és pontosan vízilabdáztunk."

Címkék: vízilabda, BVSC, bajnokság, Kaposvár, KVK, sport