Parázs meccset hozott a Kecskemét és a Fino Kaposvár “örökrangadója” - kezdi összefoglalóját a hunvolley.hu. Az első két játszmában a kubai Argilagos és Fundora vezérletével a hazaiak domináltak. Az indulatokat sem nélkülöző meccsen előbbi egy piros lapot is kapott a második játszmában, míg a harmadik szett úgy indult, hogy a vendégek vezetőedzője, Ruben Wolochin is bepirosodott. A büntetőpont azonban nem zavarta meg a csapatokat, ugyanis az a csapat nyerte a szettet, amelyik a pirosat is kapta.

A harmadik szettet végül 28:26-ra tudták hozni a vendégek, akik aztán magabiztosan nyerték a negyediket és az ötödikben is vezettek már négy ponttal 10:6-ra, ekkor azonban megállt a tudomány és végül a kecskemétiek örülhettek a mérkőzés végén.


Kecskeméti RC – Fino Kaposvár 3:2 (19, 22, –26, –19, 13)

Kecskemét, 200 néző. V: Mezőffy, Halász E.

KECSKEMÉT: Szidiropulosz 3, Fundora 24, Tomanóczy 6, Argilagos 26, Bogdán 2, Szabó A. 4. Csere: Gebhardt Á., Török (liberók), Palánkai-Omoshebi 1, Balla, Horváth B. 1, Baserio. Vezetőedző: Nagy József.

FINO: Hubicska 13, Sandoval 4, Milovanovics 26, Bögöly 15, Ouyachi 13, Iván G. 3. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Kiss M., Garchet, Vasquez 4, El Azhari. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Edzői értékelés

Nagy József: – Az első két játszmában nagyon jól működött az a taktika, amit kitaláltunk a Kaposvár ellen. A srácok rendkívül fegyelmezetten betartották a játékot és elemeket, amit kértem tőlük, de a harmadik játszmában taktikát váltott a Kaposvár és nagy szerencsével meg is nyerte a szettet. A negyedik játékrészben ugyan elléptek tőlünk a kaposváriak és egyenlítettek, az ötödik játszmában a csapat nagy szívvel küzdött, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

Ruben Wolochin: – Jó mérkőzést játszottunk. Legközelebb hazai pályán megpróbálunk győzni.

Címkék: extraliga, kecskemét, fino kaposvár, röplabda, sport