Nem a legjobb előjelekkel készülhettek a somogyiak a bajnokság újabb hazai találkozójára. A héten többen is betegséggel és sérüléssel is küzdöttek a csapatban, így nem lehetett teljes létszámmal edzeni. A találkozót Csorvási Milán és Paár Márk volt kénytelen kihagyni. A vendégeknél mindenkire számíthatott Dejan Mihevc vezetőedző - kezdi beszámolóját a Delfinek.hu.

Szabó Zsolt duplája indította a meccset, a túloldalon pedig Hendlein volt először eredményes. Az első percekben mindkét együttes jó százalékkal értékesítette helyzeteit egyik fél sem tudott ellépni riválisától. A fehérváriaknál Szabó Zsolt volt elemében, a kaposváriaknál csaknem mindenki feliratkozott a pontszerzők közé. Steele érkezésével veszélyesebb lett a palánk alatt az Alba, az ő zsákolásával vezettek is a fehérváriak. A negyed utolsó találata Laksa nevéhez fűződött, így 17–19-el zárult a játékrész.

Martin feltűnően sok helyzetet hibázott el, Steele pedig már másodszor zsákolhatott nagyot a túloldalon. A kihagyott hazai helyzeteket rendre újabb találatokkal büntette az Alba, ezzel pedig a tíz pontos határ közelébe értek. A jó védekezések után aztán a legjobbkor érkezett Price két gyors kosara és máris 31–32 állt az eredményjelzőn. A félidő végéig Price alakításai hoztak újabb pontokat a kaposváriaknak, a fehérváriaknál pedig Stark jeleskedett.

A folytatásban Ford, majd Hilliard kosarai segítették, újabb vezetéshez a kaposváriakat, de csak Stark triplájáig. Harcosan kosárlabdáztak a somogyiak, akik próbáltak minél agresszívebb védőmunkát végezni. Elöl végre Martin is belelendült, Ford nagy zsákolása után pedig 60–54-nél már Mihevc edzőnek kellett időt kérni. A somogyiak azonban ez sem zökkentette ki, akik a szerzett labdák után tíz pont fölé tornázták a különbséget. A 29. percben Vojvoda is megszerezte első pontjait az Albában, de Ford és Hilliard szemfüles kosarai nyomán 70–59-nél kezdődhetett a záró negyed. A lecserélése után vitatkozó Omenaka kapott technikait a fehérváriaknál, s ha a büntetőket jobban dobták volna a hazaiak nagyobb is lehetett volna a különbség.

Krnjajszki triplája törte meg a vendégek zónavédekezését, a szurkolók pedig űzték-hajtották a nagy lelkesedéssel kosárlabdázó somogyiakat. Ford triplája után újabb fehérvári időkérés következett 85–71-nél és fel is adták a zónát a vendégek. A végjátékban Stark triplája és Lukács pontjai hozták vissza az egészpályás letámadásra váltó fehérváriak reményeit, ám Martin nagy zsákolása után már belátták a vendégek, hogy ezen az estén nem lehet legyőzni a remek csapatjátékot nyújtó kaposváriakat.

Nikola Lazics, a Kaposvári KK vezetőedzője: – Minden mérkőzés fontos ebben a szezonban, ez is az volt, csakúgy, mint az eddigiek. Az első félidőben nem voltunk jó ritmusban, főleg védekezésben. Sok hibánk volt. A szünet után sokkal jobban védekeztünk, jó ritmusban voltunk és szerintem megérdemelten nyertünk. A második félidőben folyamatosan mi vezettünk és mi kontrolláltuk a játékot. Sokkal több energiával kosárlabdáztunk, és sokkal precízebben támadtunk. Abszolút elégedett vagyok. Az utolsó két mérkőzésünkön sokkal jobban játszottunk a korábbiaknál, jobb volt a ritmusunk. A szünetet igyekszünk kihasználni. Még egy dolog. Gratulálok a szurkolóinknak! Szerintem ma volt egy jó kémia a szurkolók és a játékosok közt és nagyon sokat segítettek.

Dejan Mihevc, az Alba Fehérvár vezetőedzője: – Elsőként gratulálok a kaposváriaknak a győzelemhez! Jobbak voltak és a második félidőben fölénk nőttek. Hiába volt, hogy jól védekeztünk, egy támadó lepattanóval mégis pontot szereztek. Hiába védekeztünk sokszor 20 másodpercig eredményesen egy-egy hiba miatt mégis újra kosarat eredményezett az ellenfélnek. Az első félidőben jól koncentráltunk, de a másodikban sok második esélyt engedtünk a hazaiaknak. Nem volt könnyű hetünk, mert Vojvoda sérülés miatt csak egy edzésen tudott részt venni. Ugyanakkor nem akarok magyarázkodni, jobban kell fókuszálnunk és jobban kell kosárlabdáznunk a második félidőben is.


Kaposvári KK–Alba Fehérvár 97–82 (17–19, 26–27, 27–13,  27–23)

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 700 néző. Vezette: Cziffra Cs., Goda L., Kovács N.

Kaposvári KK: Hilliard (16/3), T. J. Price (20/6), Plézer (2), Hendlein (2), Martin (25). Csere: Krnjajszki (8/3), Ford (20/3), Puska (2), Bogdán (2). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Alba Fehérvár: Stark (23), Vojvoda (8/3), Lukács (7), Szabó Zs. (9), Omenaka (2). Csere: Steele (10/3), Laksa (6), Fakuade (14/3), Takács Milán (-), Pongó Marcell (3/3), Takács Martin (-). Vezetőedző: Dejan Mihevc. Edző: Jandro Zubillaga.

A teljes mérkőzés visszanézhető:

Címkék: Alba Fehérvár, Kaposvári KK, győzelem, kosárlabda, sport