Lemondott vezetőedzői posztjáról Danyi Gábor, melyet a klubvezetés az FTC-Rail Cargo Hungaria elleni mérkőzés előtt elfogadott. Vele együtt távozik a klubtól segítője, Zdravko Zovko is - írja a siofokkc.hu.

A Motherson Mosonmagyaróvári KC elleni mérkőzés után a klub ügyvezetője több alkalommal is tárgyalóasztalhoz ült az edzőpárossal, hogy megvitassák a kialakult helyzetet és a fejlődés lehetőségét. Az egyeztetések után az a döntés született, hogy a felek nem folytatják együtt a közös munkát, így a klubvezetés elfogadta Danyi Gábor lemondását.
 
„Danyi Gáborral azért szerződtünk, mert hittünk benne, hogy hosszú távú megoldás lehet a klub vezetőedzői posztjára. Azzal is tisztában voltunk, hogy az elmúlt évekhez képest gazdasági- és sportszakmai tekintetben is vissza kell lépnünk, hogy újra építkezni tudjunk. Több szempontból is korlátozottak voltak a lehetőségek, de még ezzel együtt is egyetértettünk abban, hogy a 3-6. hely megszerzése reális lehet. Ehhez képest az eredmények és a pályán mutatott teljesítmény is elmaradt, melynek számos oka van. Szeretném leszögezni, hogy bár Gábor volt a vezetőedző, de nem egy személyben ő a felelős a történtekért. Sokkal többet vártam a játékosoktól is. Az ominózus Mosonmagyaróvár elleni vereség után több alkalommal is leültünk, hogy megvitassuk a kialakult helyzetet, de a megbeszélések végéhez érve egyetértettünk abban, hogy ez az együttműködés ebben a formában nem folytatható" - fogalmazott Fodor János, a klub ügyvezetője, aki megjegyezte: "Szerettünk volna stabilitást és folytonosságot adni a klubnak, hiszen ez az, ami az elmúlt években hiányzott. Gábor és Zdravko munkáját egyaránt szeretném megköszönni, és további sok sikert kívánok nekik mind a sportban, mind pedig a magánéletben. Az új vezetőedző személyét hamarosan bejelentjük."

Címkék: Danyi, Zovko, Fodor, SKC, kézilabda, Siófok, sport