Pocsékul indult a KVK számára a Szeged elleni szombati bajnoki - írja a klub honlapja. Az alföldiek hamar megléptek 2-0-ra, ezt az előnyt pedig őrizni is tudták Kiss Csaba tanítványai. A második negyedben ráadásul tovább nőtt a különbség a felek között, 5-2-es vendégvezetésnél pedig labdájuk is volt Bóbiséknak a négygólos vezetéshez. De végül nem így lett.

A félidőben rendezték soraikat a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye. A rutinos Vindisch fújt ébresztőt a társainak, majd egy szegedi gólt követően Mijic és Horváth hozta fel egy találatra a kaposváriakat. Ifjabb Berta aztán el is tüntette a két csapat közötti különbséget, de Lakatos 1 másodperccel a negyed vége előtt visszavette a vezetést a vendégeknek. 

Az utolsó felvonást zsinórban három góllal nyitotta a KVK, 9-7 után azonban még szépített a Szeged egy emberelőnyös helyzetet követően. Három és fél perccel a vége előtt a remek napot kifogó Langiewicz növelte ismét kétgólosra a kaposvári előnyt, amire viszont már nem volt válasza a vendégeknek.

A kaposvári pólósok a második félidőben hatalmasat küzdöttek, a szurkolók is űzték-hajtották a fiúkat, így végül nagyon fontos pontokat szereztek Surányi László tanítványai.


E.ON Férfi Vízilabda OB I – 7. forduló

Kaposvári VK – Szegedi VE 10-8 (1-3, 1-2, 4-2, 4-1)

Gólszerzők: Langiewicz 3, ifj. Berta 2, Mijic 2, Vindisch, Petrovski, Horváth ill. Bóbis 3, Lakatos 2, Horváth, Kürti, Baj.

Videón a teljes mérkőzés!

Címkék: ob1, szeged, kaposvári vízilabda klub, sport