Népes lelátók előtt rendezték meg a II. Kaposvár Kupa záró fordulóját a hétvégén a Csik Ferenc Versenyuszodában. A rangos megmérettetés szervezői abban bíznak, hogy a jövő évi versenyen is nézők előtt ugorhatnak majd vízbe a sportolók.

"Igen, úgy vesszük észre, hogy igény volt a szülők részéről, hogy a helyszínen tudják biztatni gyermekeiket. Nagy örömünkre szolgál, hogy a jelen helyzetben ezt meg tudjuk tenni. Bízom benne, hogy a következő évben is hasonlóképpen tudjuk a harmadik Kaposvár Kupa versenykiírásban szereplő versenyeket is megrendezni." - mondta el a verseny helyszínén Virovecz Richárd, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszó szakosztályának vezetőedzője.

A legtöbb úszó a felkészülés részeként indult a viadalon, így a hazai medencében versenyző KASI tehetség, Király Dániel is.

"Nehezen indult a felkészülésem, de úgy gondolom, hogy már jó úton haladunk. Még messze az év vége, szóval próbálok minél többet edzeni." - mondta el a fiatal úszó.

kaposvár kupa

A somogyi úszó javuló formáját jól példázza az is, hogy a hétvégi versenyen majdnem megdöntötte egyéni csúcsidejét. Olyan kaposvári versenyző is akadt, aki különösen jó formában érkezett a viadalra. Király Flóra ugyanis a közelmúltban 3000 méteres gyorsúszásban országos bajnok lett.

"Nagyon örültem neki, hogy végre megszereztem az első országos egyéni bajnoki címemet. Igazából egy jó, taktikus versenyt sikerült csinálnom, úgyhogy nagyon boldog voltam." - tette hozzó Király Flóra.

A Kaposvár Kupa csapatversenyét összesítésben a vendéglátó Kaposvári Sportközpont és Sportiskola nyerte meg 2390 ponttal, több mint 900 ponttal megelőzve a második Mohácsot. A Kaposvári 1. MCM Diamant Adorján SE a hatodik, míg a Kaposvári Úszó SE a 9. helyen zárta a viadalt.

Címkék: Kaposvár Kupa, versenyuszoda, úszás, sport