A chilei válogatott Suárez duplájával kezdtek a hazaiak, de Hilliard triplával tudott válaszolni a túloldalon - írja meccsösszefoglalójában a delfinek.hu. A centerposzton villanó Suárez pontjai után egyre több nyíregyházi játékos volt eredményes, így öt perc után hátrányba kerültek a somogyiak. Nikola Lazics 12–7-nél időt kért, mert támadásban nagyon gyengén teljesítettek a vendégek. Ezt követően egy 8–0-s futammal fordítottak a somogyiak. A csereként érkező Ford agilis volt a palánkok alatt és ez újabb pontokat jelentett a vendégeknek.

Hendlein szép blokkja vezette fel a második negyedet, de eleinte hiába voltak meg a tiszta dobóhelyzetek, nem sikerült gyűrűbe találni. Hilliard újabb triplája törte meg a rossz szakaszt és Pethő Ákos időkérését követően sem tudott közelebb kerülni a Nyíregyháza. Puska közelije után Hilliard ziccere pedig 23–34-nél kikényszerítette az újabb hazai időkérést. Johnson pontjaival zárkóztak fel a szabolcsiak, akik a félidő végére ledolgozták a tíz pont körüli hátrányt és a vezetést is visszavették.

Hendlein szemfüles dobásával rajtolt a szünet után a Kaposvári KK, de Suárez és Leday gondoskodott arról, hogy ne szakadjon le a hazai alakulat. Folyamatosan változott az állás, hol egyik, hol a másik csapat állt jobban. Johnson tarthatatlan volt, egymaga tartotta versenyben a nyírségieket. A negyed végjátéka is kiegyenlített volt, de Pipiras második triplája a 63–60-as vezetést jelentette Pethő Ákos gárdájának.

A záró szakaszban beragadt a rajtnál a kaposvári alakulat, amely ellen 5–0-ás szakaszt produkáltak Suárezék. A center triplákkal is segítette csapatát, mellette pedig Johnson sem tudott hibázni. Ford és Price kosarai átmenetileg ugyan csökkentették a hátrányt, ám Johnsont egyik somogyi sem tudta meggátolni a pontszerzésben. Suárez blokkjai után tíz ponttal lépett meg a szabolcsi csapat, amely aztán az utolsó percekben jól gazdálkodott előnyével és megnyerte a találkozót.

HÜBNER Nyíregyháza BS–Kaposvári KK 90–82 (17–18, 23–20, 23–22,  27–22)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 500 néző. Vezette: Győrffy P., Minár L., Nyilas I.

HÜBNER Nyíregyháza BS: N. Johnson (38), Bryce (8), Kiss B. (-), Pipiras (15/9), Suárez (20/9). Csere: Bazsó (2), Leday (7), Bus I. (-), Mokánszki (2). Vezetőedződző: Pethő Ákos. Edző: Borisz Maljkovics.

Kaposvári KK: Hilliard (24/9), T. J. Price (20/9), Plézer (3/3), Hendlein (6), Martin (15). Csere: Ford (12), Krnjajszki (-), Puska (2). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–3, 7. perc: 12–5, 12. perc: 19–20, 17. perc: 29–34, 22. perc: 48–48, 27. perc: 52–55, 32. perc: 73–64, 37. perc: 81–72. Jók: Johnson (a mezőny legjobbja), Suárez, Pipiras, illetve Hilliard, Price.

Címkék: KKK, Nyíregyháza, Kaposvár, sport