A bajnokság második fordulójában a Vasas Óbuda együttesét látta vendégül az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapata. A vendégek villámrajtot vettek és azonnal elhúztak 10 pontra a Kaposvártól. A Diamant 11-1 után tért magához, ám Tatjana Matic pontjai csak a szépítésre voltak elegendőek. A Vasas a szett végére tovább növelte előnyét, amelyet végül 25-13 arányban nyert meg.

A Kaposvár enervált játéka teljesen eltűnt a második felvonásra, amely a piros-kékeket is meglepte. A felek végig fej-fej mellett haladtak, de a hazai csapat összeszedettebb volt a végén, így Szedmákék 25-23-ra megnyerték a második szettet és egyenlítettek.

A harmadik játszma is hasonlóan szoros küzdelmeket hozott, a végjáték azonban most a Vasasnak kedvezett. A vendégek 25-23 arányban hozták a játékrészt.

A negyedik felvonás ismét a Diamanté volt. A somogyiak komoly előnyt építettek ki a játékrész során, amelyet a végjátékban is megőriztek. A Kaposvár 25-18-ra hozta a negyedik felvonást, amely azt jelentette, hogy az ötödik, rövidített szett dönt majd a győztes kilétéről.

Végletekig kiélezett játékot hozott az utolsó felvonás is, hol a hazaiak, hol a vendégek húztak el 1-2 ponttal. A hajrában azonban a Vasas bizonyult jobbnak, amely 16-14 arányban hozta az ötödik szettet, és így 3-2-es győzelemmel távozhatott a Kaposvár Arénából.


Női Extraliga:

1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 2:3 (–13, 23, –23, 18, -14)

Kaposvár Aréna, 250 néző V: Mezőffy, Tillmann.

Kaposvár: Boshnakova 20, Wirth 6, Szedmák 10, Matic 17, Lemmens 14, Grbac 5. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Budai 1, Tóth J. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Vasas: Bojko 21, Papp 2, Malloy 12, Török 5, Abdulazimova 20, Király-Tálas 2. Csere: Takács (liberó), Zernovic 6, Kump, Vezsenyi 3, Fábián, Kalicanin 6. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.

A mérkőzést élőben közvetítettük:

Címkék: Vasas Óbuda, 1.MCM-DIamant, vereség, női röplabda, mérkőzés, sport