Mindkét együttes nyert a legutóbbi bajnoki forduló során, így jó előjelekkel várhatták az összecsapást - írja a delfinek.hu. A kaposváriak első hazai, a paksiak pedig az első idegenbeli sikerükért léptek pályára. Kapkodva kezdtek a csapatok, több akció is kihasználatlanul maradt. Hiába jutott vezetéshez a somogyi együttes, Brozja öt ponttal fordított a lassan kosárlabdázó hazaiak ellen. Nikola Lazicsnak hamar időt kellett kérnie, mert nem a megbeszélteket látta a vissza a pályán lévőktől. Javítottak is a kaposváriak, Ford találataival sikerült felzárkózni. A következő percekben aztán elég volt néhány újabb figyelmetlenség ahhoz, hogy újra a tolnaiak tartsanak előrébb. Végül hat pontos előnnyel nyerte az első negyedet a  vendég alakulat.

A folytatásban Kovács Ákos sportszerűtlen hibáját követően Hilliard és Martin tripláival tudott még közelebb férkőzni a somogyi alakulat. A tolnaiak Buljevic eredményes centermunkájára mindig számíthattak, de Melvinnek is jó megoldásai voltak.

A nagyszünetet követően Martin lopta a távolságot, aki remekül szedte a támadó lepattanókat is. Küzdött-hajtott az egyenlítésért a kaposvári gárda, a 25. percben 50–50-nél a remeklő Martin pontjaival ez sikerült is. Több jó védekezést követően a vezetést is átvették a hazaiak, de csak Brown két hármasáig tartott a nehezen megszerzett előny.

null

A záró szakaszt öt egységnyi előnnyel kezdhették a tolnaiak, akik fontos lepattanókkal teremtettek újabb pontszerzési lehetőségeket maguknak. Hat perccel a vége előtt Csorvási ellen ítéltek sportszerűtlen hibát, mert törlesztett Buljevic-nek. A végjátékban tízpontos hátrányt próbáltak ledolgozni Hilliardék, de ez a higgadtan kosárlabdázó, jól védekező tolnaiak ellen már nem sikerült.


Kaposvári KK - Atomerőmű SE 74-90 (22-28, 17-17, 21-20, 14-25)

V.: Benczur T., Minár L. B., Lengyel Á. J. (dr. Gincsai J. P.)

Kaposvári KK: Hilliard 18/12, Plézer 3/3, Price 13/6, X. Ford 6, Martin 19/3. Csere: Hendlein 7/3, Csorvási 2, Bogdán -, Puska -.

Atomerőmű SE: Brown 15/12, Frank 2, Brzoja 14/3, Melvin 21/9, Eilingsfeld 8. Csere: Buljevic 15, Kovács Á. 10/3, Karosi 3/3, Djukanovics 2, Kis R. -.

Videón a teljes mérkőzés!

Címkék: ase, kaposvári kk, kosárlabda, sport