Szeptember végén lezajlott az év legfontosabb és egyben legnívósabb magyar versenye, a Táncsport Magyar Bajnokság. Ezen a viadalon dőlt el, melyik két párost delegálja a szövetség a világbajnokságra, illetve hogy kik kerülnek be a nemzeti válogatott keretbe. A BNK Tánc Sportegyesület ismét bajnokot avathatott, illetve egyéb szép döntős és dobogós eredményeket hozott el.

Magyar bajnok:
Bódis Botond-Balassa Bíbor: Junior I latin kategóriában

Ezüstérmesek:
Kovács Barna-Balassa Borostyán: gyermek II standard
Bódis Botond-Balassa Bíbor: Junior I standard

Kovács Barna-Balassa Borostyán latin-amerikai táncokból is bekerült a döntőbe és ott az 5. helyet szerezte meg, gyermek kategóriában latin táncokból Házas Gergő-Domokos Lilla az ország 10.l egjobb latintáncos párjaként zárta a versenyt.

Junior I latin kategóriában Landi Dominik Balázs-Éva Elektra magyar bajnoki 11. helyezést ért el.

A junior II latin táncok népes mezőnyében mindkét BNK-s pár a döntőig menetelt, ahol Látrányi Balázs-Mihók Milla a 4. helyen, Perjési Milán-Paluska Emese pedig az 5. helyen végeztek. Utóbbi kettős standard táncokban is versenyeztek, ahol a középdöntőig jutva a 8. helyen végeztek, csupán 2 hónap együtt táncolás után.

Ifjúsági kategóriában Kovács Péter Benedek-Vida Kamilla első éves ifisként a 8. helyet végzett, Házas Ádám-P.Kovács Panka szintén első évesként pedig a 14. helyen zárt. Ádám-Panka standard táncokban az előkelő 7. helyen zárt.

null

Október 2-án Belgrádban, egy nagyon népes és nívós versenyen képviselték hazájukat a táncosok. Bódis Botond-Balassa Bíbor a junior I latin kategóriát bronzéremmel zárta egy orosz és egy román kettős mögött, a döntőben megelőzve egy észt, szlovén és román párost.

Junior II kategóriában Látrányi Balázs-Mihók Milla a döntőbe jutott ahol orosz, cseh, bolgár, spanyol és magyar párosok voltak és a 6. helyen végeztek a 22 párost felvonultató erős mezőnyből.

Címkék: bnk tánc sportegyesület, eredmények, verseny