A somogyiak teljes kerettel várhatták az összecsapást, míg a vendégeknél a sérült Molnár Márton és Szabadfi Márk hiányzott. Első bevetésére készülődhetett ellenben az oroszlányikanál eddig pályára sem lépő Elijah Burns - írja összefoglalójában a delfinek.hu.

A hagyományosan jó kapcsolatot ápoló szurkolótáborok ezúttal is találkoztak a meccs előtt és remek hangulatot varázsoltak a Kaposvár Arénába.

Ford találatával rajtoltak a kaposváriak, a túloldalon pedig Burns mutatkozott be kosárral. Az első percekben jól szervezetten védekeztek a vendégek, akik sikerrel fékezték meg a somogyi akciókat. Ford óriási blokkja után Martin találatával vették át ismét a vezetést a kaposváriak. A negyed végén azonban Miliszavljevics fordítani tudott egy triplával.

Nagy csatát vívtak a felek, egyik gárda sem tudott elszakadni riválisától. Csorvási szépségdíja blokkját követően Burns is bemutatott egy mutatós védekezést. Akadozott a hazai támadójáték, ezt kihasználva ugyan némiképp ellépett az Oroszlány, ám a játékrész végén Martin gondoskodott az egyenlítésről.

Miliszavljevics 2+1-es akciójával indított a szünet után az Oroszlány, a hazaiak pedig egymás után több akciót is elhibáztak. Jókor jött Ford triplája és Price tempója is, Hendlein pedig a lepattanókat gyűjtötte szorgalmasan. A negyed derekán ismét megtorpantak a kaposváriak, Nikola Lazics kénytelen volt időt kérni.

Négy pont előnnyel kezdhette a záró szakaszt a vendéggárda, de Ford triplája, majd Krnjajszki ziccere a 48–48-as állást jelentette. Nagyon gyenge százalékkal dobott mindkét alakulat, az utolsó három percre fordulva mindössze egyetlen pont volt a különbség, aztán Price duplája, valamint Ford büntetői megint minimális hazai vezetést hoztak. Az utolsó percben Parrish hármasára egy Ford büntető volt csak a válasz, az utolsó akciót pedig kivédekezték a hazaiak, így következett a hosszabbítás.

A Ráadásban Ihring villant, de Martin tartotta vele a lépést. Price kulcsszituációkban rontott dobásokat, a túloldalon pedig Parrish és Ihring nem hibázott, kiharcolva ezzel az értékes győzelmet az Oroszlánynak.

Nikola Lazics: "Rengeteg problémánk volt, főleg támadásban. Nem játszottunk csapatként. Az egész mérkőzésen csak hét asszisztunk volt. A védekezésünk nem volt rossz, de támadásban türelmetlenek voltunk. Egyénieskedve senki nem tud eredményes lenni. A meccs végén nem koncentráltunk eléggé. A kulcspillanatokban kihagytuk a büntetőket. Megérdemelten nyert az Oroszlány."

 

Kaposvári KK–MVM-OSE Lions 63–68 (15–16, 14–13, 11–17, 14–10, 5–12) – hosszabbítás után

Kaposvár, Kaposvár Aréna, 600 néző. Vezette: Cziffra Cs., Goda L., Pozsonyi L.

Kaposvári KK: Hilliard (17/3), T. J. Price (6), Plézer (-), Ford (12/3), Martin (22). Csere: Puska (-), Krnjajszki (4), Csorvási (2), Hendlein (-), Paár (-). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

MVM-OSE Lions: Ihring (20/12), Miliszavljevics (12/3), Carev (2), Minchev (4), Burns (15). Csere: Garamvölgyi (2), Dorogi (-), Parrish (13/9), Ruják A. (-). Vezetőedző: Sebastjan Krasovec. Edző: Fodor Ármin.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2–2, 7. perc: 12–10, 12. perc: 17–18, 17. perc: 21–25, 22. perc: 31–32, 27. perc: 38–39, 32. perc: 42–48, 37. perc: 50–51, 42. perc: 59–61. Jók: Hilliard, Martin, illetve Burns, Miliszavljevics, Ihring.

Címkék: OSE, Oroszlány, KKK, Kaposvár, sport