A hét mérkőzés óta veretlen Tatabányát fogadta formálódó csapatunk a cukorgyári gödörben - kezdi összefoglalóját a kaposvári klub honlapja. A mérkőzés elején teljesen egyenrangú volt a két csapat, negyed órát követően mégis a vendégek kerültek előnybe, miután Katona Károly passzából Farkas Zoltán tizenkét méterről, emberéről lefordulva vágta a labdát a bal felsőbe.

Az így hátrányba kerülő együttes aztán átvette a kezdeményezést, aminek következtében pár perccel később jött is az első nagy helyzet, melynek végén Eleven Edvin kevéssel lőtt a léc fölé. A hajráig kellett várni az újabb nagy lehetőségére, amely gól érdemelt volna. Zvara Dávid ugyanis remek ütemű átadást adott a védők mögé befutó Kondor Kristófnak, aki kicselezte emberét, de a lövés helyett inkább Mayer Milánt akarta kihagyhatatlan helyzetbe hozni, aki elől Krupánszki Balázs becsúszva mentett, így a szünetre maradt a tatabányai vezetés.

A fordulás után megélénkült a kaposváriak támadójátéka, s a mérkőzés is sokkal élvezhetőbb lett. Ráadásul a Rákóczi olyan nyomás alá tudta helyezni az ellenfelet, amit nem bírt el sokáig. Harsányi Dániel előre ível labdáját Németh Attila vette le Kondor Kristófnak, aki köszönte szépen, s tíz méterről a kivetődő Kunsági Roland mellett a kapu közepébe lőtt. A kifejezetten jó iramú második félidőben bőven akadt lehetőség mind a két fél előtt arra, hogy eldöntse a találkozót, de maradt a döntetlen.

Nagy Tamás: "A második félidő egy sokkal nyíltabb játékot hozott. Nem szabad annyira visszafogottan, kétkedve futballozni, mint azt tettük az első játékrészben. Akkor mindenre csak reagáltunk, nem voltak proaktív elképzeléseink a játékról. A félidőben kértem, hogy vállalják fel a játékot, vállaljanak egy kicsit több rizikót. A csapat megérdemelte volna a győzelmet. Úgy vélem, két büntetőgyanús esetnél sem fújt semmit a játékvezető, pedig ennél kisebb dolog miatt kaptunk tizenegyest Pápán. Minőségben léptünk előre Kondor Kristóf és Pintér Norbert leigazolásával, így bizakodó vagyok, hiszen látom az akaratot a csapatban."

Bekő Balázs: "Az osztályhoz képest egy nagyon jó mérkőzés volt, iramban, párharcban, lüktetésben is felülmúlta az NB III.-at. Idegenben nem rossz az egy pont. A mérkőzésnek voltak olyan szakaszai, amikor eldönthettük volna, de olyanok is, amikor tartottam attól, hogy veszíthetünk is. Ilyen ajándékot nem szabad adni az ellenfélnek, mint azt tettük az egyenlítő gólnál, hiszen óriási egyéni hiba előzte meg a találatot."

Kaposvári Rákóczi FC–Tatabányai SC 1–1 (0–1)

Kaposvár, Rákóczi Stadion, 400 néző. V.: Kubicsek (Jakab B., Mózsa).

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Harsányi, Gál, Borbély – Palkovics (Szederkényi, a szünetben), Zvara – Kondor (Zólyomi, a 71. percben), Bíró, Eleven (János N., a szünetben) – Mayer M. (Pintér N., a 61. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.

Tatabányai SC: Kunsági – Németh A., Krupánszki, Székely E. – Hajas, Klausz (Soltész, a 64. percben), Kovács I., Szegleti, Katona K. – Gyürki (Módi, a 91. percben), Farkas Z. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerzők: Kondor K. (az 59. percben), illetve Farkas Z. (a 16. percben).

Sárga lap: Nagy T. (a 39. percben – kispadról), Bíró (a 41. percben), Zvara (a 80. percben), Czuczi (a 85. percben), illetve Szegleti (a 39. percben), Székely E. (a 49. percben), Módi (a 92. percben).

Címkék: tatabánya, iksz, döntetlen, bajnoki, NB III, Kaposvár, Rákóczi, sport