Bajnoki rajtra készül szerdán a Kaposvári Vízilabda Klub élvonalbeli csapata. A somogyi együttesben jelentős volt a játékosmozgás a nyár folyamán: Grieszbacher, Csiszár, Vékony és Kovács távozott a klubtól, a helyükre Csoma Kristóf, Varga Bence valamint Aleksa Petrovski személyében egy szerb légiós is érkezett Kaposvárra.

- Azért jöttem Kaposvárra, mert egyrészt a klub nagyon akart engem, másrészt tudtam, hogy a magyar bajnokság nagyon erős, több Magyarországon játszó szerb játékos is azt mondta, hogy a jövőm szempontjából remek döntést hozok, ha itt folytatom a pályafutásom - tette hozzá Aleksa Petrovski.

A KVK vezetőedzője, Surányi László szerint a csapat kerete a korábbi évekhez képest talán most a legerősebb. A szezon első mérkőzése ugyanakkor nem lesz sétagalopp, az előző idény bronzérmeseként a Ferencváros minden bizonnyal győzni jön Kaposvárra.

- A Fradi egy nagyon kemény ellenfél, próbáltunk készülni rájuk, de számunkra a legfontosabb a szombaton soron következő Debrecen elleni mérkőzés. Megpróbáljuk a zöld-fehéreket is idehaza megszorongatni, de azért mégiscsak egy, a világ élvonalához tartozó csapatról beszélünk. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízunk benne, hogy nekik is nehéz dolguk lesz, viszont a Debrecen ellen csak a győzelem elfogadható - nyilatkozta stábunknak a KVK vezetőedzője, Surányi László.

A megcélzott bajnoki helyezést illetően Surányi mester nem bocsátkozott jóslatokba, ezzel szemben a csapatkapitány Dobos Dávid az optimizmusának adott hangot.

- Mindenképpen a bajnokság első felét szeretnénk megcélozni. Ha minden jól alakul - gondolok itt az egészségügyi állapotokra is a csapaton és a bajnokságon belül - akkor úgy gondolom, hogy minden adott lehet ahhoz, hogy idén jó eredményt tudjunk elérni - válaszolta Dobos Dávid.

A KVK holnap este 19:30-as kezdéssel csap össze az FTC-vel a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában, a mérkőzést YouTube csatornánkon élőben közvetítjük.

Címkék: ftc, kaposvári vk, vízilabda, sport