Az amerikai Hilliard betegsége miatt nem lehetett ott társaival, így a torna első találkozóján Krnjajszki foglalta el az irányító posztot a kaposváriaknál. A jobb hazai rajt után a horvátok távoli találatokkal szereztek előnyt, a somogyiak pedig jobbára az egyenlítésért harcoltak. A negyed végére sikerült is átvenni a vezetést igaz csupán egyetlen ponttal tartottak előrébb Hendleinék.

A folytatásban Puska passzát a remek Ford zsákolta be kialakítva ezzel a 39–26-os eredményt. A horvát időkérés után javult a vendégek játéka és pár perccel később már 39-32-nél Nikola Lazicsnak is akadt mondanivalója. A félidő végeredményét a bátran gyűrűre törő Krnjajszki szép ziccere állította be.

A szünet után a szerzett labdákból sikerült tíz pont fölé növelni a különbséget, de az újabb horvát időkérés megtörte a kaposváriak lendületét. Mindez azonban csak átmeneti fellángolás volt, hiszen ezekben a percekben egyre jobban működött a kaposváriak védekezése. Martin jó szériát kapott el és egymás után szerezte pontjait. Ekkorra már egyre kevesebb ellenállást tanúsítottak a láthatóan fáradó horvátok. A végjátékban még megpróbálta felrázni csapatát Mandic edző, de a három fiatallal felálló somogyiak tartani tudták a különbséget - írja összefoglalójában a Delfinek.hu.

Az MTOK X. Orosz László Emléktorna pénteken 17 órakor a KK Vrijednosice Osijek–Naturtex-SZTE Szedeák mérkőzéssel folytatódik a Kaposvár Arénában.


Kaposvári KK–KK Vrijednosice Osijek (horvát) 90–62 (20–19, 21–15, 24–17, 25–11)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 250 néző. Vezette: Kapitány G., Farkas G., Mintál Cs.

Kaposvári KK: Krnjajszki (8), T. J. Price (13/3), Plézer (5/3), Ford (25/3), Martin (16/3). Csere: Csorvási (9), Hendlein (8), Puska (3/3), Bogdán (1), Paár (2). Vezetőedző: Nikola Lazics. Edző: Szőke Balázs, Filipovics Gordan.

KK Vrijednosice Osijek: Lisica (12/6), Spehar (12/6), Tomljenovic (5/3), Tokic (7/3), Topolovic (14), Csere: Kurepa (-), F. Filipovic (3), Nekic (3), Juric (-), Pvic (-), Mosnjak (7/3). Vezetőedző: M. Mandic.

Kipontozódott: Nekic (a 25. percben).

Címkék: Orosz László Emléktorna, Eszék, Kaposvári KK, győzelem, sport, kosárlabda