203 cm magas, 109 kg-os négyes-ötös poszton egyaránt bevethető magasemberrel erősítet a Kaposvári KK. Wayne Martin 2017-ben végzett a Tennessee State egyetemen, majd első profi szezonját Koszovóban töltötte, ahol csapatával a Bajnokok Ligája selejtezőjében és a FIBA Europe Cupban is pályára lépett.

Martin az elmúlt időszakban Észak-Európában kosárlabdázott, a koronavírus miatt idő előtt véget érő 2019/20-es idényt a svéd Jamtland csapatában fejezte be, ahol átlagban 26,5 perc alatt 18,2 pontot (mezőnyből kereken 60%, büntetőből 75%-kal célozva), 7,8 lepattanót és 1,1 blokkot átlagolt.

Wayne Martin (Fotó: Delfinek.hu)
Wayne Martin (Fotó: Delfinek.hu)

A mögöttünk hagyott évadot a finn Helsinki Seagulls csapatánál töltötte, akikkel kupagyőzelmet ünnepelhetett, megnyerte az alapszakaszt és végül bajnoki bronzéremig jutott. A pontvadászatban 33 bajnokin átlagban 23,6 percet töltött a pályán, 16,2-es pontátlagát 61,8%-os mezőny- és 64,8%-os büntetőmutatóval érte el. Emellett 7,1 lepattanót átlagolt és 18,8-es index mutatójával a helsinkiek egyik legjobbjának bizonyult - írja a Delfinek.hu.

Wayne pár napon belül már csatlakozik is Kaposvári KK csapatához, amelyben a 33-as mezszámot fogja viselni. Martin leigazolásával már négy amerikai játékosa van az előttünk álló szezonra a Nicola Lazics csapatának.

A 2021/2022-es idényre jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező játékosok: Wayne Martin, Xavier Ford, T.J. Price, Nimrod Hilliard, Csorvási Milán, Hendlein Roland, Krnjajszki Borisz, Bogdán Benedek, Plézer Gábor, Puska Bence, Paár Márk.

Címkék: Wayne Martin, légiós, Kaposvári KK, sport, kosárlabda